Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SaS čaká dôležité hlasovanie: Kto nahradí Mihála?

Jozef Mihál, Richard Sulík a Martin Poliačik
Jozef Mihál, Richard Sulík a Martin Poliačik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana SaS si dnes na kongrese v Levoči zvolí nových členov Republikovej rady, miesto chýbajúceho podpredsedu neobsadí. Na rad by mohli prísť aj otázky o fungovaní strany. Pozícia podpredsedu SaS sa uvoľnila po odchode Jozefa Mihála zo strany. Neobsadená ostane aj naďalej. "Nový podpredseda SaS nebude témou sobotňajšieho kongresu," uviedla hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

Momentálne má SaS len dvoch podpredsedov, a to Ľubomíra Galka a Janu Kiššovú. Prečo sa nebude voliť tretí už teraz, Svrčeková nepovedala.

Mihál, ktorý SaS spoluzakladal, ako dôvod svojho odchodu uviedol postoje šéfa strany Richarda Sulíka. Priznal, že s ním mal dlhodobo spory. SaS podľa Mihála prestáva byť liberálnou stranou. Bývalý minister práce sa však nevzdal poslaneckého mandátu s vysvetlením, že nechce sklamať svojich voličov ani potešiť ministrov práce Jána Richtera (Smer-SD), zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) a financií Petra Kažimíra (Smer-SD).

V spore so Sulíkom bol nedávno aj Martin Poliačik. V médiách sa dokonca špekulovalo o jeho odchode, čo on sám poprel. V sobotu je Poliačik jedným z ôsmich kandidátov na tri uvoľnené pozície v Republikovej rade SaS.

Podľa poslanca je situácia v SaS momentálne zastabilizovaná, otázky o fungovaní strany by sa však mali otvoriť práve na kongrese. On sám si však nemyslí, že sa všetko vyrieši. Ale pokiaľ bude vôľa meniť veci a posúvať ich dopredu, Poliačik nevidí dôvod na odchod.

Viac o téme: Martin PoliačikRichard SulíkJozef Mihál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu