Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Škandál s cenami energií zamával najnovším prieskumom: Pád Ficovho Smeru!

Robert Fico a Robert Kaliňák Zobraziť galériu (2)
Robert Fico a Robert Kaliňák (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali vo februári, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 25,5 percenta hlasov. V Národnej rade (NR) SR by obsadil 43 kresiel. Druhá by vo voľbách skončila SaS, ktorá by získala 13,8 percenta hlasov a 23 kresiel v parlamente. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý na vzorke 1512 respondentov uskutočnila agentúra Focus v dňoch 6. - 18. februára.

Tretie miesto patrí Kotlebovej Ľudovej strane Naše Slovensko so ziskom 10,4 percenta hlasov a 18 kreslami v parlamente. Za ňou nasleduje SNS s 10,1 percenta hlasov a 17 mandátmi. Na piatom mieste by skončilo OĽaNO-NOVA s 9,7 percenta hlasov, ktorému by v parlamente patrilo 16 kresiel.

Do NR SR by sa vo februári dostali ešte tri strany, a to Sme rodina - Boris Kollár s 8,5 percenta hlasov a 14 mandátmi, Most-Híd so šiestimi percentami a 10 kreslami v parlamente a aj KDH s 5,5 percenta hlasov a deviatimi mandátmi. Za bránami parlamentu by skončili SMK-MKP so 4,3 percenta, SZS (1,5 percenta), #Sieť (1,3), KSS (0,8) a SMS (0,6).

Podľa prieskumu by sa vo februári na voľbách zúčastnilo 68,2 percenta opýtaných. Voliť by nešlo 20,2 percenta respondentov a 11,6 percenta opýtaných nevedelo odpovedať. Agentúra sa respondentov pýtala, ktorej strane alebo hnutiu by dali hlas, ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend. Dala im zoznam kandidujúcich strán a hnutí aj s možnosťou "iná strana".

Tabuľka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: focus.sk)

Viac o téme: PrieskumRobert FicoRobert KaliňákSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu