Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sulíka mrzí odchod Mihála zo strany: Nezhodli sme sa v otázke migrantov

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Jozef Mihál sa z SaS rozhodol odísť pre názorové nezhody v otázke migrantov a zaneprázdnenosť z dôvodu školení v oblasti daní a odvodov. Uviedol to predseda SaS Richard Sulík na sociálnej sieti.

"Politická strana pôsobiaca na Slovensku má prvom rade bojovať za slobodu občanov Slovenska a príchod veľkého počtu migrantov by túto slobodu citeľne znížil," objasnil Sulík nezhody týkajúce sa témy migrantov. Mihálov odchod ho mrzí. SaS podľa Sulíka prichádza o top odborníka a spolubojovníka. Mihál bol zakladajúcim členom strany. "Ťahali sme to spolu od samého začiatku a na rozdiel od biznis krídla, ktoré odišlo pred štyrmi rokmi (a čo dnes považujem za hviezdnu chvíľu SaS), ma Jožov odchod úprimne mrzí," uviedol Sulík.

Mihál v pondelok (20.2.) večer potvrdil, že zo SaS odchádza pre Sulíkove postoje. "Tí, čo ma poznajú, vedia, že som dlho veľa vecí toleroval a bol lojálny. SaS prestáva byť liberálnou stranou," poznamenal na sociálnej sieti.

Mihál sa nemieni vzdať poslaneckého mandátu, povedal to v rozhovore pre Denník N. "Mrzelo by ma, keby bolo mojich 71.000 voličov sklamaných, že som opustil parlament. Takí páni Richter, Drucker, Kažimír by sa zrejme hrozne potešili, keby stratili v parlamente kvalifikovaného oponenta. Im radosť neurobím a svojich voličov sklamať nechcem," uviedol.

O odchode Mihála informovala v pondelok večer SaS formou tlačovej správy po rokovaní predsedníctva strany. SaS tvrdí, že má pre jeho rozhodnutie pochopenie. "Pretože bol dlhodobo pod časovým tlakom, ktorý vyplýval z jeho verejných, straníckych funkcií a pravidelných školiteľských aktivít," uviedla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková s tým, že Mihál mal aj zdravotné problémy a lekári mu odporučili, aby zvoľnil tempo.

Viac o téme: SaSRichard SulíkJozef Mihál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu