Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zemetrasenie v SaS, exminister Mihál odchádza: Za všetkým je Sulík, strana už nie je liberálna!

Jozef Mihál Zobraziť galériu (2)
Jozef Mihál (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po ôsmich rokoch sa poslanec NR SR a zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita Jozef Mihál rozhodol zo strany odísť. Po rokovaní Predsedníctva strany Sloboda a Solidarita o tom informovala hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

"Pre jeho rozhodnutie máme pochopenie, pretože bol dlhodobo pod časovým tlakom, ktorý vyplýval z jeho verejných, straníckych funkcií a pravidelných školiteľských aktivít v oblasti daní a odvodov," uviedla.

Ako ďalej podotkla, jeho dilema medzi potrebou oddýchnuť si od politiky, venovať sa viac prednáškovej činnosti a rodine spolu s jeho nesúhlasom s niektorými postojmi predsedu SaS Richarda Sulíka vyústila nielen do častých absencií v parlamente, ale nakoniec aj do odchodu zo strany. 

 "S tým sú úzko spojené jeho zdravotné problémy a odporúčania lekárov, aby zvoľnil svoje tempo. Toto strana Sloboda a Solidarita plne rešpektuje," dodala Svrčeková. Zároveň zdôraznila, že je na jeho rozhodnutí, či vráti mandát, alebo zotrvá v parlamente. 

Zemetrasenie v SaS, exminister
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Zo SaS odchádzam pre postoje predsedu R. Sulíka, tvrdí Jozef Mihál

Poslanec NR SR a zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita Jozef Mihál sa rozhodol zo strany odísť. "Bye SaS. Odchádzam kvôli postojom predsedu. Tí, čo ma poznajú vedia, že som dlho veľa vecí toleroval a bol lojálny. SaS prestáva byť liberálnou stranou, ktorú som v rokoch 2008, 2009 ako jeden zo štyroch členov prípravného výboru zakladal," uviedol Mihál na sociálnej sieti.Zdôraznil, že jeho postoje sa nemenia - je liberálom a tým aj zostane.

Mihál bol jedným zo štyroch zakladajúcich členov SaS. Zvyšními boli Richard Sulík, Juraj Miškov a Róbert Mistrík. V strane zostal už len Sulík. Mistrík odišiel po kauze Sasanka, Miškov odišiel v roku 2013 spolu s Danielom Krajcerom alebo Martinom Chrenom. "Odchod Jozefa Mihála nie je pre mňa veľkým prekvapením, na stratu liberálnej orientácie strany a plíživý prerod SaS na politickú hračku Richarda Sulíka sme upozorňovali už v roku 2013, pred našim odchodom z SaS," povedal Miškov.

"Odchod Jozefa Mihála nie je pre nás nijako prekvapujúci, prekvapením je, že to vydržal tak dlho. My sme upozorňovali na problémy so zmenou jasnej pro-európskej politickej orientácie SaS a nebezpečný prerod politickej strany SaS na obyčajnú hračku v rukách Richarda Sulíka už dlhodobo a v roku 2013 sme nakoniec zo strany práve kvôli tomu odišli" doplnil predseda SKOK-Európski liberálni demokrati.

 

Viac o téme: SaSJozef Mihál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu