Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fica vytočila ďalšia kauza vlády: Vytvárate dojem, že tu niekto chce udrbať 400 miliónov

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Robert Fico sa opäť predviedol. V relácii Braňo Závodský Naživo v Rádiu Expres premiér kritizoval RTVS, tvrdé slová padali aj pri kauze predraženého obchvatu Prešova a vyjadril sa aj ku utorkovému odvolávaniu a razii u podnikateľa Bašternáka.

Šéf Smeru diskutoval zostra. V krátkosti sa venoval aj kauze hlasovania Martina Glváča za Andreja Danka - išlo však o vyjadrenie, ktoré viac svetla do prípadu nevnieslo. „Netuším, o čom hovoríte. Ja nie som v parlamente, ja mám iné povinnosti,“ vyhol sa odpovedi Fico.

Čo sa týkalo konania, kvôli ktorému bolo jeho odvolávanie presunuté na štvrtok povedal, že ide o hrubé zneužívanie ústavy a a už druhý takýto pokus za posledných desať mesiacov. Čo sa týka schôdze, ide vraj iba o to, aby sa vyvolal konflikt a apatia verejnosti voči štandardným stranám.

Nelichotivé slová sa ušli tiež verejnoprávnej RTVS. „Každý má právo kandidovať, voliť sa bude pravdepodobne v júni, ale môj názor na Slovenskú televíziu a rozhlas je známy – to má ďaleko od verejnoprávnosti,“ vyhlásil aj na margo Václava Miku a dodal, že nevyváženosť pomáha slovenskej opozícii. 

Reč prišla aj na kauzu Bašternák a utorkovú raziu. „Však, chvalabohu,“ povedal Fico a tvrdí, že v čase, keď tento byt v komplexe Bonaparte riešil, ešte o tom, kto to Ladislav Bašternák je, nevedel. Na tvrdenie moderátora Závodského, že niekto už možno tušil, premiér odpovedal jasne: „Ja som netušil.“

Fica nepotešila ani otázka o obchvate Prešova, na ktorý sa poukázalo, že by sa dal postaviť výrazne lacnejšie. "Vy zase vytvárate dojem, že tu niekto chce udrbať 400 miliónov," reagoval podráždene na moderátora.

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu