Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Holjenčík zašle Kiskovi abdikačný list: Svojej funkcie sa vzdá v utorok

Jozef Holjenčík
Jozef Holjenčík (Zdroj: TASR/ Michal Svítok )

BRATISLAVA - Ešte stále súčasný predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozef Holjenčík sa v utorok oficiálne vzdá svojej funkcie.

„Predseda úradu Jozef Holjenčík po rokovaní Regulačnej rady doručí prezidentovi SR abdikačný list,“ informoval hovorca ÚRSO Radoslav Igaz. Predstavitelia ÚRSO rokovali v utorok s premiérom Ficom o cenách za vodu.

„Vedenie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví predsedovi vlády oznámilo, že podobne ako v prípade elektrickej energie aj pri vode vydá vyhlášku, ktorá upraví jej ceny na úroveň minulého roku,“ uviedla hovorkyňa predsedu vlády Beatrice 

Holjenčík minulý týždeň vo štvrtok informoval predsedu vlády Roberta Fica, že sa mieni vzdať svojej funkcie z vlastnej vôle. Urobil tak po veľkom tlaku zo strany politikov po prevalení kauzy s cenami energií. Do vymenovania nového šéfa regulačného úradu preberá všetky právomoci podpredseda ÚRSO Miroslav Čelinský. Vláda navrhne prezidentovi SR nového kandidáta po definitívnom odvolaní súčasného predsedu ÚRSO.

Kiska: Holjenčík skončí vo funkcii v stredu

Kancelária prezidenta SR v utorok dostala list predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozefa Holjenčíka, v ktorom prezidentovi oznamuje, že sa dňom 8. februára 2017 vzdáva funkcie predsedu úradu, čím mu zároveň zaniká aj funkcia predsedu Regulačnej rady. Prezident SR Andrej Kiska zobral list na vedomie. Informoval o tom poradca prezidenta pre komunikáciu Roman Krpelan.

Viac o téme: Andrej KiskaJozef HoljenčíkÚrad pre reguláciu sieťových odvetvíRadoslav Igaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu