Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fico o výmene politickej generácie: Musí k nej prísť, brávam so sebou mladších

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na slovenskej politickej scéne by podľa predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) mala vždy fungovať štandardná ľavicovo orientovaná strana, ktorá je postavená na antifašistických tradíciách. Povedal to v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike s tým, že je to jeho sen a je jedno, či táto strana bude v opozícii, alebo vo vláde. Okrem toho sa vyjadril aj na margo súčasnej politickej generácie, ktorá by sa mala prirodzene obmieňať.

Strana Smer-SD sa podľa jeho slov zastabilizovala a má v pláne vyhrať ďalšie parlamentné voľby a pokúsiť sa prípadne o vstup do vládnej koalície. "Ak pôjdeme do opozície, chcem, aby to bola silná opozičná ľavicovo orientovaná strana, ktorá sa bude jednoznačne stavať na stranu tých, ktorí sa hlásia k SNP a hodnotám, na ktorých stojí naša štátnosť," skonštatoval.

Fico tvrdí, že nikto nie je nenahraditeľný a týka sa to aj jeho strany, preto sa rozhodol na svojich cestách po regiónoch Slovenska brať so sebou aj mladších politikov. "K výmene politickej generácie musí prirodzene prísť, preto som oslovil Petra Pellegriniho, štátnu tajomníčku na ministerstve vnútra Denisu Sakovú. Rovnako je tu veľmi veľa ľudí, ktorí majú v Smere obrovský politický potenciál ako Peter Kažimír, Juraj Blanár i ďalší, ktorí sú dnes vo vedení strany," skonštatoval Fico. Ako tvrdí, je zodpovednosťou predsedu strany, aby nezabíjal konkurenciu.

V Európskej únii môže podľa neho nastať taký virvar, že prežijú len stabilné krajiny. Prioritou Smeru-SD je preto udržiavať stabilitu systému. "To, čo sa deje v okolitom svete, nás núti správať sa ešte zodpovednejšie a stabilnejšie ako inokedy. Chceme byť garantom stability," povedal Fico.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu