Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Viskupič upozornil na novinku pre poslancov: Danko to vymenil s plnou parádou!

Jozef Viskupič
Jozef Viskupič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V izbách poslaneckej ubytovne vymenila Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky 52 televízorov, k moderným televízorom v izbách pribudol aj HD setup box. Na výmenu starých za nové upozornil na sociálnej sieti poslanec NR SR za OĽaNO Jozef Viskupič.

Ako informovali z komunikačného oddelenia Kancelárie NR SR, Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky prostredníctvom elektronického trhoviska a v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní uskutočnila výmenu 52 TV prijímačov v izbách poslancov v Ubytovacom zariadení. "Výmenu pôvodných 21-ročných analógových TV prijímačov značky ORAVA za digitálne bolo nutné uskutočniť aj pre prechod šírenia televízneho signálu z analógového na digitálny," uviedli z tlačového oddelenia. Obstarávacia cena jedného digitálneho TV prijímača podľa hovorkyne bola 263,60 eura bez DPH. "V tejto cene bola zahrnutá montáž aj ich odskúšanie. Mesačný poplatok za programový balík, ktorý budú mať poslanci k dispozícii, je 0,48 eura bez DPH na jeden TV prijímač," spresnili.

Viskupič na sociálnej sieti podotkol, že poslanci majú k dispozícii viac ako sto programov. "Andrej Danko vymenil televízie a s plnou parádou. Ku každej HD setup box a káblovka - 165 kanálov. Jeden NR SR, dva eroťáky, osem nelegálnych test staníc, HBO a tak," napísal Viskupič. Ako uviedol, podľa neho by poslanci viac ako nový televízor privítali výmenu večne kaziacich sa hlasových zariadení v pléne NR SR či kvalitnejšie vysielanie z rokovania NR SR.

Podľa národnej rady poslanec Jozef Viskupič opäť účelovo zavádza, s cieľom vyrobiť senzáciu. "Určite len náhodou si nevšimol, že kanály, ktoré vo svojom príspevku na sociálnej sieti uvádza, sú zablokované, a teda nie sú a nebudú prístupné na sledovanie. Taktiež erotické kanály nie sú a nebudú súčasťou programového balíka, ktorý Kancelária NR SR pre poslancov zabezpečuje. Ak má pán poslanec Viskupič o tieto kanály záujem, musí si ich zabezpečiť vo vlastnej réžii, nie v rámci Ubytovacieho zariadenia pre poslancov, keďže Kancelária NR SR samozrejme nemá v úmysle tieto kanály obstarávať do programového balíka pre ubytovaných poslancov," reagovali z komunikačného oddelenia.

Ako ďalej uvádzajú, Kancelária NR SR výmenou televízorov reaguje na dlhodobú požiadavku ubytovaných poslancov, vrátane poslancov klubu OĽaNO, o umožnenie sledovania širšieho spektra slovenských, českých a najmä zahraničných spravodajských kanálov, ktoré ponúka poskytovateľ v jednom programovom balíku spolu s kanálmi HBO.

Viac o téme: TelevízoryJozef Viskupič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu