Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kredit polície je na minime: Mali by sme stáť za Gajdošom, tvrdí Galko

Marek Gajdoš
Marek Gajdoš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kredit slovenskej polície ešte nikdy nebol taký nízky, ako dnes. Tvrdí to poslanec Národnej rady SR za SaS a podpredseda strany Ľubomír Galko.

Svedectvo Mareka Gajdoša, bývalého vyšetrovateľa, ktorý odišiel do civilu preto, lebo si nemohol poriadne robiť svoju prácu, a to zabezpečenie elementárnej spravodlivosti pri trestaní zločincov, je podľa Galka otrasné. Ide o svedectvo, ktoré nemôže žiadneho slušného človeka našej vlasti nechať ľahostajným. 

"Minister vnútra Robert Kaliňák bol v priamom prenose usvedčený zo lži. Opakovane verejne tvrdil, že nezasahuje do žiadneho vyšetrovania a ani sa o žiadne vyšetrovanie nezaujíma. Ukazuje sa, že v prípade kauzy Gorila nielenže sa o vyšetrovanie zaujímal, on do neho aktívne vstupoval v snahe zabrániť konkrétnemu trestnému stíhaniu. Navyše sa pokúšal šéfa tímu a jeho podriadených korumpovať odmenami, ak toto trestné stíhanie nezačnú," uvádza v stanovisku Galko. 

Dodáva, že policajný prezident SR Tibor Gašpar sa zas v priamom prenose priznal, že niekoľko rokov nechal megaškandál traumatizujúci celú slovenskú spoločnosť vyšetrovať policajtovi, ktorého pokladal za málo zdatného. "Tituluje ho slovami ako zbabelec, klamár, radový policajt, menej skúsený policajt, ktorý nevyšetroval predtým žiadne vážne prípady a podobne," pripomína. 

Galko si kladie otázku, že ak minister vnútra zasahoval takýmto nehoráznym spôsobom do vyšetrovania Gorily, čo asi vyvádza v prípade vyšetrovania Ladislava Bašternáka, kde je vyšetrovaný aj priamo on. "Odpoveď si môžeme domyslieť, alebo môžeme čakať na ďalšieho čestného policajta, ktorý v budúcnosti prehovorí. Ak prehovorí, a o to tu práve ide," hovorí poslanec. 

Podľa podpredsedu SaS Robert Kaliňák aj Tibor Gašpar svojim (ne)konaním prerazili povestné morálne dno a neexistuje jediný argument, prečo by mali zostať čo i len deň navyše vo svojej funkcii. "Kredit slovenskej polície ešte nikdy nebol taký nízky ako dnes a je to priamy výsledok práce týchto dvoch pánov. Preto ich zotrvávanie vo funkciách ohrozuje vnútornú bezpečnosť Slovenska," tvrdí Galko.  

Zdôrazňuje, že dnes musia všetci slušní ľudia na Slovensku stáť za exvyšetrovateľom Gajdošom, ktorý prehovoril o praktikách pri vyšetrovaní politických káuz. O ovplyvňovaní, kladení prekážok, zastrašovaní, zametaní pod koberec. "Postavíme sa tak za všetkých slušných policajtov, ktorí prídu po ňom a prehovoria. A o to by nám malo všetkým ísť. Inak sa z toho bludného mafiánskeho a oligarchistického kruhu nikdy nedostaneme a našu vlasť z pazúrov supov, čo nám ju ukradli, nikdy nevytrhneme. Stojím za Marekom Gajdošom a policajtmi, ktorí prídu po ňom a prehovoria. Stojte za nimi tiež," vyzýva Galko. 

Viac o téme: Ľubomír GalkoRóbert KaliňákGorilaMarek Gajdoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu