Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Glváč sa pustil do Kisku kvôli vyznamenaniam: Výsmech, to už mohol dať metál aj za vinobranie

Michal Kaščák a Andrej Kiska Zobraziť galériu (2)
Michal Kaščák a Andrej Kiska (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Včerajšie odovzdávanie štátnych vyznamenaní nezostalo bez odozvy. Do Andreja Kisku, ktorý ocenil dvadsať osobností, sa pustil exminister obrany a terajší podpredseda NR SR Martin Glváč (Smer-SD).

Nepáčilo sa mu predovšetkým fakt, že vyznamenanie dostal Michal Kaščák, známy najmä ako organizátor festivalu Pohoda. „Ako vidím nie som sám koho zaskočilo udelenie štátnych vyznamenaní prezidentom Andrejom Kiskom," čudoval sa na Facebooku. Dodal, že to nie je nič osobné proti Kaščákovi, keďže počas Glváčovho pôsobenia spolu korektne spolupracovali. 

„No keď už organizátor Pohody dostane štátne vyznamenanie, nemali by sme pán prezident vyznamenať aj organizátorov vinobraní v Pezinku, Modre, Rači,alebo organizátorov Trnavského, či Radvanského jarmoku?" zakončil svoj status sarkasticky.

Status Martina Glváča
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Martin Glváč)

Opoziční poslanci boli naopak naladení pozitívne. Jedna z hlavných tvári OĽaNO Jozef Viskupič má radosť z cien, ktoré prezident udelil. „Oblasť kultúry dominovala a trošku sme s Michaelom (Kocábom. pozn. redakcie) pospomínali na ružový tank aj s pánom Hubom podebatili o poslednej premiére," napísal.

Ondrej Dostál, ktorý do parlamentných volieb kandidoval za stranu SaS, sa taktiež zúčastnil recepcie. Aj on bol s prezidentovým výberom spokojný. „Štátne vyznamenania dostali aj Mišo Kaščák a Michael Kocáb. Je to môj pán prezident, pomyslel som si zasa raz. No a neodfoť sa s nimi, keď môžeš. My so Zuzanou Zimenovou, Ďurom Drobom a Martinom Poliačikom sme neodolali," napísal v statuse na Facebooku. 

Podobný názor mala aj ďalšia liberálka Jana Cigániková. „Mimochodom, aj mňa zvlášť teší ocenenie pre Miša Kaščáka a Michaela Kocába," vyjadrila sa, pričom uviedla, že so samotnou akciou bola spokojná.

Viac o téme: Martin GlváčAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu