Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Glváč má jasno, lepšia alternatíva ako dnešná vláda neexistuje: SaS sú len nafúkanci!

Martin Glváč
Martin Glváč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko nemá momentálne inú, lepšiu alternatívu než súčasnú vládu. Potvrdila to svojimi vyjadreniami aj podpredsedníčka Národnej rady (NR) SR Lucia Ďuriš-Nicholsonová (SaS). Tvrdí to podpredseda parlamentu Martin Glváč (Smer-SD), podľa ktorého SaS nevie prevziať zodpovednosť za krajinu.

"Podľa jej (Nicholsonovej) vyhlásenia neexistuje na Slovensku nikto lepší ako ona sama a SaS. Neuveriteľne nafúkane vyznieva v tejto súvislosti tvrdenie, že nevidí partnera pre SaS do vládnej koalície," reagoval na vyjadrenia podpredsedníčky parlamentu Glváč.

Zdôraznil, že schopnosť riadiť krajinu vyžaduje v prvom rade spoluprácu, nie pohŕdanie všetkými naokolo. "Zo strany SaS ide preto o hlboké nepochopenie a povýšeneckosť. Stanovisko Lucie Nicholsonovej dokazuje, že SaS nemá po svojich škandáloch štipku pokory. Spolupráca je dôležitým predpokladom presadzovania programových cieľov," poznamenal Glváč.

Ďuriš-Nicholsonová sa podľa neho správa ako predseda SaS Richard Sulík. Obaja podľa Glváča nevedia nič spojiť. "Len búrať a rozdeľovať. Najlepšie to ilustruje žalostný výsledok SaS za sedem rokov v politike - odpočúvanie novinárov a povalenie vlády Ivety Radičovej," vyhlásil Glváč s tým, že SaS nevie, čo je to riadiť štát a prevziať zodpovednosť za krajinu.

Glváč odmieta kritiku na adresu Smeru-SD. "Je len dôsledkom neschopnosti a frustrácie liberálov, ktorí majú sami rozpory vo vnútri SaS. Vyjadrenia Lucie Nicholsonovej je potrebné chápať aj v tomto kontexte, keďže nie je žiadnym tajomstvom, že v strane existuje klub proti súčasnému predsedovi SaS, s cieľom odstaviť ho z čela strany," doplnil.

Za poľutovaniahodné považuje vyjadrenia Ďuriš-Nicholsonovej ku kolegom vo vedení parlamentu. "Osobne som si myslel, že naše vzťahy sú korektné, preto ma prekvapila falošná póza, do ktorej sa pani Nicholsonová štylizuje. V súvislosti s jej tehotenstvom a následne aj zladením materstva a pracovných povinností v Národnej rade SR, sme jej vyšli niekoľkokrát v ústrety. Kritické útoky na mňa a kolegov sú preto len vizitkou zákernosti pani podpredsedníčky," uviedol.

Tvrdenie, že koalícia chcela Ďuriš-Nicholsonovú odvolať, no neurobila to zo strachu, označil Glváč za klamstvo. "V prvom rade je potrebné uviesť, že pani Nicholsonová si uvedomovala protiprávne otvorenie schôdze NR SR, a ako sama povedala, dotlačila ju k tomu obava z reakcie vtedajšieho poslanca Lipšica," uviedol Glváč, podľa ktorého by boli niektorí prekvapení obsahom "našich vzájomných rozhovorov s pani Nicholsonovou a kolegami". 

Glváč trvá na tom, že Ďuriš-Nicholsonovú nikto nechcel "v súvislosti s jej zlyhaním", za ktoré považuje Glváč otvorenie schôdze v rozpore s rokovacím poriadkom, odvolávať. Ako dôvod uviedol jej tehotenstvo. "Bola tehotná a verejne sme to niekoľkokrát ja aj moji kolegovia povedali. Naozaj nie je dôvod, aby ju ľudia ľutovali a pani podpredsedníčka to veľmi dobre vie. Stanovisko pani Nicholsonovej je podpásovkou, len aby zapáčila voličom," uzavrel Glváč.

Viac o téme: SaSMartin GlváčLucia Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu