Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V košickej nemocnici je z podvodnej nebankovky aj ekonomický námestník, upozornil Beblavý

Miroslav Beblavý
Miroslav Beblavý (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Začiatkom týždňa sme s poslankyňou Janou Cigánikovou upozornili, že v košickej fakultnej nemocnici pôsobí ako vedúci odboru nákupu Marek Križánek, v minulosti jeden z predstaviteľov podvodnej nebankovky AGW. Po našej interpelácii na ministra zdravotníctva musel pán Križánek z funkcie odísť.

Zistili sme však, že v tej istej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice je námestníkom riaditeľa pre ekonomický úsek Roman Švarc, ktorý bol nadriadeným Mareka Križáneka. Roman Švarc v minulosti ale taktiež pôsobil v spomenutej nebankovej spoločnosti AGW spolu s Matúšom Gregom a Marekom Križánekom.

Roman Švarc zastával funkciu predsedu dozornej rady v spoločnosti AGW a.s., a teda bol zodpovedný za kontrolu činnosti spomenutej nebankovej spoločnosti, ktorá preukázateľne poškodila vyše 26 700 klientov. Podľa informácií z médií "AGW však fungovala na princípe takzvanej pyramídovej hry, keď sa výnosy bez tvorby skutočného zisku až do krachu vyplácali z vkladov ďalších sporiteľov. Poškodiť mal 26 742 klientov, ktorým spôsobil škodu takmer 2,5 mld. Sk (82 984 797 €)."

Preto sa obraciame na ministra zdravotníctva Tomáša Druckera s poslankyňou Cigánikovou opäť so žiadosťou, aby zabezpečil nápravu. Nie je predsa možné, aby za podvody rovnako spoluzodpovedný človek zastával ešte oveľa významnejšiu funkciu v jednej z najväčších slovenských nemocníc.

Miroslav Beblavý, nezaradený poslanec NR SR.

Viac o téme: Miroslav BeblavýJana Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu