Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prorok Mohamed zabíjal a lúpil, tvrdí Sulík: Poliačik odpovedá šéfovi, plní zadanie teroristov

Martin Poliačik
Martin Poliačik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - U liberálov to opäť vrie a jablkom sváru sú znovu postoje šéfa SaS Richarda Sulíka. Na jeho najnovší blog, kde sa europoslanec zaoberá prorokom Mohamedom a islamom, mu odpovedal Martin Poliačik a servítky si pred ústa nedáva.

Sulík pozornosť vyvolal svojím komentárom na stránke Denníka N, kde sa rozhodol zanalyzovať život proroka Mohameda a samotný islam. Ako je totiž Ježiš hlavnou postavou kresťanstva, Mohamed tou pre islam. „Ježiš Kristus však šíril kresťanstvo slovom, Mohamed mečom," upozornil šéf liberálov.

„Mohamed na dosiahnutie svojho cieľa zabíjal, lúpil, zotročoval a všeličo iné, čo je dnes v rozpore s naším trestným zákonníkom," hovorí Sulík a zároveń dodáva, že súhlasí, že v 7. storočí boli iné zvyky a mravy a je len veľmi ťažké posudzovať Mohamedovo konanie normami našej doby. „Problém je v tom, že Mohamed je podľa islamu večným a dokonalým vzorom pre všetkých ľudí. Kto chce byť dnes pravým moslimom, má nasledovať život Mohameda zo 7. storočia," dodáva.

Poliačik reagoval rovnako komentárom. „Považujem za nezodpovedné a nebezpečné brať za jedinú správnu interpretáciu islamu tú, podľa ktorej žijú teroristi z tzv. Islamského štátu," vysvetľuje poslanec a dodáva, že dôležité sú činy a život veriacich: „Meradlom musí byť rešpekt k vláde práva, akceptovanie zásad liberálnej demokracie a tolerancia k inakosti."

Ako vysvetľuje vo svojom príspevku, moslimský svet je plný Muhammadov, pričom množstvo z nich zasvätilo svoj život bojom proti terorizmu. V závere Poliačik poriadne pritvrdil, keď Sulíkovi ako človekovi, ktorý by chcel uchopiť moc v štáte, odkázal, aby vážil slová: „Rétorikou, ktorú včera vo svojom komentári načrtol Richard Sulík, bohužiaľ v plnej miere plní zadanie ISIS na šírenie strachu a nenávisti voči moslimom v slobodnom svete."

Viac o téme: Martin PoliačikSaSRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu