Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kotleba útočí po prevalení škandálu s vilou za štátne: Je za tým pomsta Penty!

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Šéf ĽSNS a predseda Banskobystrického samosprávneho kraja má ťažké srdce na týždenník Plus 7 Dní, ktorý priniesol článok o jeho bývaní v novej vile. Zverejnil informáciu, že vodca "slovenských neonacistov" si za stranícke peniaze zaobstaral honosný dom. Marian Kotleba včera vo svojom profile na sociálnej sieti uverejnil príspevok, v ktorom tvrdí, že vie, prečo sa na neho "bulvárny plátok", patriaci spoločnosti Penta, takto zameral a varoval, že bude vec riešiť s právnikmi.

ROZHOVOR Glváč zo Smeru pár dní pred definitívnou zmenou volieb: Sulík podporuje Kotlebu!

Lukratívny dom aj s pozemkom v Novom Svete pri Banskej Bystrici kúpila v auguste strana ĽSNS za peniaze, ktoré dostala od štátu za výsledky parlamentných volieb. Suma podľa medializovaných informácií presiahla 250-tisíc eur. Plus 7 Dní tvrdí, že ide o vilu určenú priamo pre šéfa strany Mariana Kotlebu, ktorý využil "šancu na pozdvihnutie svojho osobného komfortu a majetku" a za štátne si zadovážil súkromné bývanie.

Keď ho redaktori týždenníka aj s kamerou pristihli vo vile, snažil sa z ich otázok vykrútiť. "Jasné, pol mesta sme si kúpili," reagoval vyhýbavo, ale stále s úsmevom Marian Kotleba, ktorý chcel uhrať celú tému dostratena. Vo vile údajne nebýva a bývať ani nebude. "Neviem, neviem, chlapci, zlé informácie máte," povedal šéf ĽSNS a nakoniec ich odkázal, aby sa obrátili na kolegu, ktorý má na starosti financie strany.

Včera však už Marian Kotleba pritvrdil a rozhodol sa, že obvinenia týždenníka nenechá len tak a ozrejmil, aký je podľa neho dôvod celej kauzy. "Penta chcela kúpiť od BBSK dve budovy za pol milióna eur. Nakoniec sme ich po ťažkých vyjednávaniach dotlačili k cene, ktorá je o milión eur vyššia, ako pôvodne chceli dať. O pár dní na to začal ich bulvárny plátok Plus 7 dní na nás nielen tupo kydať, ale vyslovene o nás drzo klamať!" vysvetlil svoj pohľad na pohnútky novinárov Marian Kotleba.

Podľa neho mu ĽSNS nekúpila žiadny dom, čo sa dá overiť aj v katastri. Ide o dom pre stranu a Marian Kotleba stále býva v paneláku. "Dom, ktorý chceme prerobiť na normálne slušné stranícke sídlo - s kanceláriami, zasadačkou, parkovaním, skladmi. Či sa máme stretávať po reštauráciách a veci skladovať doma v skriniach?! Drzosť týchto bulvárnych hyen v poslednom čase prekročila všetky medze. Budeme to už riešiť s právnikmi," reagoval rozhorčený Kotleba.

Viac o téme: Marian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu