Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Slovensko riadia závadové osoby a oligarchovia: Chcú ma zničiť, Lipšic hovorí o pomste Kočnera!

Tlačová beseda Daniela Lipšica a Gábora Grendela Zobraziť galériu (3)
Tlačová beseda Daniela Lipšica a Gábora Grendela (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Žijeme v krajine, ktorú ovplyvňujú oligarchovia a kriminálnici, tvrdí Daniel Lipšic. Bývalý poslanec sa spoločne s Gáborom Grendelom postavil pred novinárov, aby sa vyjadrili k informáciám, ktoré sa dnes objavili v médiách v súvislosti s prípadom podozrivého prevodu podnikateľa Mariána Kočnera.

Lipšic pred štyrmi rokmi na tlačovej besede oznámil informácie o podozrivom prevode Kočnera, ktorý z účtu v Bank of Valetta na Malte poslal na účet v bratislavskej Privatbanke tri milióny eur. Na prevod upozornila aj maltská finančná polícia. Samotná banka ju podľa polície mala nahlásiť ako neobvyklú, no neurobila tak. Terajšie obvinenie by sa malo týkať práve tohto prípadu. Lipšic aj Grendel sa podľa ich slov to, že sú obvinení, dozvedeli až dnes z médií.

Lipšic sa sťažuje predovšetkým na moc, ktorú majú v tejto krajine oligarchovia a „kriminálne závadové osoby"„Žijeme v krajine, kde si oligarchovia a mafiáni vedia zabezpečiť zametenie vecí pod koberec, ale aj vznesenie obvinení,“ povedal novinárom.

Tlačová beseda Daniela Lipšica
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Lipšic bol žalovaný Privatbankou, ale na prvom stupni súd vyhral. V konaní nebola preukázaná nepravdivosť tvrdení. „Myslím, že sa máme na čo tešiť, žiaľ. Predstavitelia vládnej koalície prišli k záveru, že ide o to kto z koho. Chcú zneužiť orgány, aby sa vyhli za činy, ktoré napáchali a stále páchajú. Tie hranice sa stále prekrúcajú a vraciame sa do doby mečiarizmu,“ vyhlásil exposlanec. Podľa Lipšica vznikne sila, ktorá oligarchov a mafiánov zmetie a vráti moc späť do rúk ľudí tejto krajiny.

Bývalý minister spravodlivosti upozornil na ďalšie skutočnosti. Po tom, čo Kočner v 4. apríla tohto roka vyhlásil odmenu 100-tisíc eur za informácie o Lipšicovi, následne na polícii vypovedala novinárka Júlia Mikolášiková, ktorá potvrdila, že na raňajkách s novinármi bavil o týchto finančných prevodoch. Ďalšieho novinára mal predtým Kočner telefonicky upozorniť na to, že pôjde na výsluch.

Grendel zopakoval Lipšicové slová, že im nebolo doručené uznesenie. „O obvinení sme sa dozvedeli dnes z médií. Kto tie informácie púšťa? Páni, nerobte z nás hlupákov,“ dodal Lipšicov spolupracovník.

Tlačová beseda Daniela Lipšica
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Načasovanie podľa Lipšica nie je náhodné.  „Vládnej koalícii tečie do topánok a vedia, že je to boj kto z koho. Keď nás nezničia, v nejakom okamihu budú musieť niesť zodpovednosť. Oni rozmýšľajú sposobom, že podľa seba súdim teba. Oni sa boja, myslia si, že som spravil odstúpenie z funkcie poslanca ako nejaký strategický ťah. Majú pocit, že keď som vo veľmi zložitej situácii, majú pár mesiacov, aby ma zlikvidovali úplne. Napriek ťažkej situácii, mám pevné nervy a nie som ľakavý typ. Ak s tým kalkulujú, že využijú túto situáciu, tak by mali uvažovať ešte raz,“ dodal Lipšic.

Zaujímavé je, že dozorujúcim prokurátorom v tejto kauze je Bystrík Palovič z Okresnej prokuratúry Bratislava I. Ten sa tento rok preslávil v kauze Bašternák. Podľa medializovaných informácií mal záložné právo na dva jeho byty. Navyše, vydal aj príkaz na domovú prehliadku asistenta poslanca Filipa Rybaniča, ktorý odhalil nezvyklé bankové prevody ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Viac o téme: Daniel LipšicMarián KočnerGábor Grendel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu