Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslancom zakázali parkovať vedľa budovy parlamentu: OĽaNO sa búria, my vieme, čo je za tým!

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vedúci kancelárie Národnej rady SR Daniel Guspan zakázal poslancom parkovať na parkovisku vedľa budovy parlamentu. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) v tom vidí snahu zabrániť zaparkovať pri budove karavan s veľkým nápisom „Fico chráni zlodejov“. Ako informoval poslancov e-mailom Guspan, od 14. októbra sa mení účel využitia priestoru parkoviska vedľa hlavnej budovy NR SR na Nám. A. Dubčeka 1.

„Z dôvodu potreby zabezpečenia činností NR SR sa daný priestor vyčleňuje iba pre potreby dočasného státia vozidiel zabezpečujúcich prepravu domácich a zahraničných delegácií, vozidiel diplomatických zborov, ktorí absolvujú oficiálny, alebo pracovný program v priestoroch hlavnej budovy NR SR a ďalších vozidiel zabezpečujúcich neodkladné činnosti pre potreby Kancelárie NR SR,“ napísal Guspan poslancom. Zároveň poslancov informoval, že všetky parkovacie povolenia vydané Kanceláriou NR SR strácajú v určenom priestore okamžitú platnosť a v prípade nerešpektovania uvedenej úpravy bude vozidlo odtiahnuté.

Poslancom zakázali parkovať vedľa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Na tomto parkovisku parkovalo svoj karavan s nápisom „Fico chráni zlodejov“ hnutie OĽaNO. „Igor Matovič si vybavil povolenie na parkovanie pre náš kampaňový karavan. Keďže mu bolo povolenie vydané, mohol na tomto mieste parkovať,“ povedal dnes predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka s tým, že v čase summitu predsedov parlamentov EÚ prekryli tento karavan autobusom.

„Keďže sa im toto heslo nepáčilo, hľadali spôsob, ako auto odstrániť. Urobili smiešne účelové nariadenie, podľa ktorého tento priestor už nebudú môcť využívať poslanci NR SR, pričom ide o jedno jediné vozidlo,“ vyhlásil Vašečka. 

Viac o téme: ParkovanieNR SROĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu