Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tvrdé vyjadrenia SaS: Kaliňák je majstrom tunelárskych schém, ďalší výkrik klientelizmu Fica

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Takmer stotisícová štátna dotácia pre spoločnosť Erupsi je podľa predstaviteľov strany Sloboda a Solidarita (SaS) ďalším výkrikom klientelizmu vlády Roberta Fica.

"Keďže projekt ochrany štátnej hranice Čiernej Hory vznikol počas návštevy ministra vnútra Roberta Kaliňáka v Čiernej Hore a štátom dotovanú zákazku získala spoločnosť, v ktorej pôsobí Kaliňákov kamarát a obchodný partner Marek Turčan, niet najmenších pochýb, že o transparentnosti v tomto prípade nemôže byť ani reči," uvádza podpredseda SaS Ľubomír Galko.

"Tam, kde od samého začiatku chýba transparentnosť, existujú dobré dôvody pochybovať aj o účelnosti vynaložených verejných zdrojov. Záležitosť by mal posúdiť Najvyšší kontrolný úrad a v rámci tohto zisťovania aj preveriť, ako Čierna Hora navrhované technické riešenia zužitkovala. Presnejšie, či ich vôbec zužitkovala," dodáva poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Jozef Rajtár.

Podľa SaS je paradoxom na celej veci to, že touto kauzou povesť Roberta Kaliňáka už nijako neutrpí, pretože on už zlú povesť má. Možno len lepšie vidíme, že Kaliňák je naozaj majstrom tunelárskych schém. Neustále dokazuje, ako sa verejné peniaze dajú preliať do súkromných vreciek a preukaz ministra využíva presne na túto činnosť.

Viac o téme: Robert FicoSaSĽubomír Galko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu