Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslanci ukončili rokovací týždeň netradične už dnes: Toto požaduje Remišová

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Odpolitizovanie voľby riaditeľa školy ukončilo siedmy rokovací deň deviatej schôdze Národnej rady SR. Veronika Remišová z OĽaNO-NOVA chce vziať obciam alebo vyšším územným celkom, ktoré sú zriaďovateľmi škôl, právo odmietnuť kandidáta na riaditeľa školy či školského zaradenia.

Právo veta im dal zákon z minulého roka. Poslanci Smeru-SD si za opatrením stoja a odmietajú, že by ním došlo k politizácii školstva. Poslanci ukončili rokovací týždeň netradične už dnes. Vo štvrtok je sviatok a v piatok summit lídrov členských krajín Európskej únie. Do lavíc sa vrátia v utorok 20. septembra a rokovanie otvoria správou generálneho prokurátora o činnosti prokuratúry v roku 2015 a poznatkoch prokuratúry o stave zákonnosti v SR. Svoju správu predloží aj špeciálny prokurátor.

Na septembrovej schôdzi je ešte neprerokovaných približne 30 bodov. Ide prevažne o poslanecké návrhy, medzi ktorými je okrem iného zrušenie koncesionárskych poplatkov či povolenie pre vodičov odbočovať doprava na červenú. Na rad príde aj opozičný návrh na odvolanie premiéra Roberta Fica. Po skončení septembrovej schôdze sa snemovňa vráti k odvolávaniu ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Opozícia žiada jeho odchod pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka.

Viac o téme: Veronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu