Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Danko je na politiku pripravený: Svoje miesto som si vydrel

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR a líder Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko tvrdí, že si svoje postavenie v politike oddrel. „To, čo som dnes v politike, som si oddrel. Na moje tlačové besedy chodil jediný novinár,“ vyhlásil Danko v rozhovore s tým, že to, čo robí, robí z presvedčenia. „Nikdy som sa umelo o svoju moc nebil. Snažím sa, aby som bol najlepší kandidát na sneme, aj keby SNS mala 70 000 členov,“ povedal.

Dostať SNS do parlamentu bola pre Danka len prvá časť úlohy. Bol však po voľbách veľmi sklamaný, že niekto si kúpi stranu a získa vo voľbách šesť percent, iný nemá štruktúry a získa 11 percent. „Ja robím politiku zodpovedne,“ konštatoval. 

Vo funkcii predsedu NR SR sa cíti Danko vysoko komfortne. „Učím sa tu, ako funguje riadenie štátu. V tejto koalícii sa cítim komfortne,“ povedal. Ale o päť alebo desať rokov chce súťažiť s rovesníkmi, kto bude premiér. „S každým v mojom veku si to rád rozdám a zasúťažím. Ale na to, aby bol človek premiér, musí byť pripravený,“ vyhlásil s tým, že ak raz dostane dôveru, ten čas, že bude premiér, môže prísť. 

Viac o téme: Andrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu