Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Podmanický naložil opozícii: Opakovanie tých istých fráz tomu istému davu nikam nevedie

Ján Podmanický
Ján Podmanický (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Opozícia si podľa poslanca NR SR Jána Podmanického (Smer-SD) organizovaním mítingov vystrieľala najťažšie kalibre a nič nedosiahla. Ako povedal Podmanický, jednou z najsilnejších zbraní, ktoré môže použiť opozícia, je nahnanie davu pred okná vládneho politika.

„Nehľadiac na to, že je to už totálny politický suterén, manipulovanie davu je niečo, čo sa už v podstate nedá ničím účinnejším prekonať. Ak opozícia použila tento nástroj tri mesiace po voľbách – a v podstate ním nič nedosiahla – tak si vystrieľala najťažšie kalibre. Dnes už protesty zapadli do politického folklóru, stratili účinnosť, stratili výbušnosť, nemajú už žiadnu akcieschopnosť,“ vyhlásil Podmanický.

Ak vládna koalícia prežila prvé protesty v podstate bez ujmy, už podľa poslanca za Smer-SD neexistuje nič, čo by bolo silnejšie. „Tri mesiace po voľbách teda vládna koalícia zažila sústredenú delostreleckú paľbu novinárov a opozície, a v podstate to prežila bez väčších strát. Teraz má celé štyri roky, aby zodpovedným a múdrym vládnutím dokázala svojim voličom, že rozhodli správne,“ konštatoval Podmanický, podľa ktorého pred piatimi mesiacmi viac ako dva milióny ľudí nejako rozdalo karty vo voľbách, tak nemôže nepomerne menšia skupina ľudí na námestí nejako zásadne meniť politické pomery dané voľbami. 

Podmanický si myslí, že opoziční lídri si sami pripravili pascu, keď vyhlásili, že budú celé leto organizovať protesty. „V podstate míňajú energiu na presviedčanie tých istých ľudí, opakovaním tých istých fráz. Taktiku postavili na hlavu, lebo takéto protesty sa organizujú pred voľbami, nie po voľbách,“ zdôraznil. Podľa neho dnes neexistuje reálna opozičná sila, ktorá by mala určitú vážnosť, a ktorá by predstavovala serióznu alternatívu súčasnej vládnej koalície. „Sám by som si želal, keby boli v parlamente opoziční politici, ktorí by viedli konštruktívnu a vecnú kritiku, lebo by to pomohlo veci. Samotná nenávisť nestačí na to, aby niekto mal morálne právo viesť štát,“ dodal. 

Protesty v Bratislave a v krajských a okresných mestách organizujú opozičné strany SaS a OĽaNO. Požadujú odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Dnes sa stretnú v Bratislave po deviatykrát. Okrem toho bude míting aj v Poprade.

Viac o téme: OpozíciaSmer-SDJán Podmanický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu