Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tvrdá kritika poslanca Smeru: V parlamente je nový druh politikov, trpia matošizmom!

Dušan Jarjabek
Dušan Jarjabek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V parlamente sa podľa poslanca NR SR Dušana Jarjabka (Smer-SD) šíri matošizmus, ktorý sa prejavuje nenávisťou. Ako povedal dnes v rozhovore, ide o spôsoby konania s ľuďmi, ktoré tu doteraz neboli.

„Nazval by som to pojmom matošizmus. Doslova a do písmena je to šírenie nenávisti. V tomto parlamente je dnes nenávisti toľko, koľko v ňom nikdy nebolo,“ vyhlásil Jarjabek, podľa ktorého akoby sa nenávisť stala akýmsi medzičlánkom komunikácie. „Na niektorých poslancoch skôr ako začnú komunikovať, je jasne vidieť, že nenávidia. To tu nikdy nebolo. To zaviedla takzvaná iná generácia, ktorá sem prišla. Nechcem povedať mladá, alebo stará. Ona je iná. Prejavujú sa u nej znaky matošizmu,“ konštatoval Jarjabek.

Šíriteľom nenávisti v parlamente je podľa neho nový druh politikov, ktorý sa v parlamente prejavuje matošizmom. „Podliehajú mu mnohí poslanci. Nebudem konkrétne menovať človeka, ktorý je symbolom tohto smeru, ktorý je strašne nebezpečný,“ uviedol poslanec Smeru-SD. 

Jarjabek upozornil, že každý, kto vystupuje v mene tejto ideológie, hovorí o tom, že chce robiť poriadok. „Mňa pri tom mrazí. Pretože jedným znakom obludného režimu, ktorý bol nastolený v Európe prostredníctvom vodcov Benita Mussoliniho a Adolfa Hitlera, bolo robenie poriadku. Oni celú svoju existenciu robili poriadok. Tohto sa hrozím, pretože to je veľmi podobná rétorika,“ vyhlásil Jarjabek s tým, že niektorí poslanci by bez udania dôkazov o dôvode najradšej ľudí pálili a stavali hranice na námestiach. 

Viac o téme: Dušan Jarjabek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu