Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Týmto sa Sulík nepochválil: V nemeckej TV mu naložila priamo Merkelovej ministerka!

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Nie všetko mu vychádza tak, aby to mohol prezentovať na svojom Facebooku. Reč je o šéfovi strany SaS Richardovi Sulíkovi, častom návštevníkovi nemeckých televíznych relácií. V jednej z nich v istých momentoch totiž rozhodne nezažiaril!

Poslednú júnovú nedeľu bol hosťom moderátorky Anne Will vo verejnoprávnej televízii ARD. Horúcou témou bol brexit, pričom Sulíkovi sa tvárou v tvár postavila nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyen, čo znamenalo stret dvoch odlišných názorov.

Šéf liberálov z výsledkov britského referenda obviňoval elity EÚ, na čo sa ho von der Leyen pokojne opýtala, "A čo ste vy, ak sa smiem opýtať?" Otázka, ktorá rozosmiala publikum, Sulíka zjavne zaskočila, keď sa neisto pokúšal získať čas: "Čo teraz, čo myslíte? Povolaním, vzdelaním, národnosťou?"

Von der Leyen upozorňuje, že tiež je poslancom európskeho parlamentu, na čo Sulík reaguje, že áno, ale iba od roku 2014. Nemka sa preto pripravuje na pointu a pýta sa: „A preto je moja otázka na vás, kde je konštruktívny príspevok?“

Sulík sa následne pokúsi brániť. Tvrdí, že jeho konštruktívnym príspevkom je to, že nehlasoval za eurokomisára „Junckersa“, čím vyvoláva ďalšiu búrku smiechu z hľadiska. "No to je výborný konštruktívny príspevok," komentuje ironicky jeho obranu von der Leyen, nekomentujúc fakt, že eurokomisár sa volá Juncker.

Video uverejnil na Facebooku Martin Dubéci a neodpustil si ani komentár. Pripomína, že Sulík sa rád takýmito videami chváli na svojom profile. "Rád si z toho strihne aj video na svoj fejsbúčik. Strihla aj nemecká ARD na svoj web výmenu s Ursulou von der Leyen, ministerkou obrany Nemecka. Tu je preklad. Čuduj-sa-svete, nebude až taký hrdina," rýpol si do šéfa SaS.

Viac o téme: Richard SulíkUrsula von der Leyen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu