Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Plavčan dáva odborárom za pravdu: Riadenie škôl sa musí vrátiť tam, kam kedysi bolo

Peter Plavčan
Peter Plavčan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Plavčan súhlasí s požiadavkou odborového zväzu, aby sa financovanie a riadenie všetkých škôl a špeciálnych školských zariadení vrátilo z ministerstva vnútra výlučne do kompetencie ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.

Plavčan to povedal po prijatí petičného výboru Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku pod vedením predsedu Pavla Ondeka, ktorý ministrovi doručil Petíciu za zjednotenie financovania a riadenia verejného regionálneho školstva. Informovala o tom Martina Slušná z komunikačného odboru ministerstva školstva.

Súčasťou petície sú dve požiadavky. Druhou požiadavkou je, aby financovanie materských škôl, základných umeleckých škôl, jazykových škôl a školských zariadení v zriaďovacej pôsobnosti obcí a vyšších územných celkov prešlo zo súčasného režimu financovania originálnych kompetencií do režimu financovania prenesených kompetencií prostredníctvom ministerstva školstva. Pri tejto požiadavke minister uviedol, že harmonogram postupu si vyžaduje komplexné riešenie, v ktorom je potrebná komunikácia s partnermi zo Združenia miest a obcí Slovenska, VÚC a z ministerstva vnútra. Vo štvrtok 30. júna bude o tejto požiadavke informovať aj na rokovaní vlády. 

Viac o téme: Financovanie škôlPeter PlavčanOdborový zväz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu