Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Známy politológ naložil Ficovi: Premiér zbabelo mlčí, je to škandalózne!

Juraj Mesik a Eduard Chmelár Zobraziť galériu (2)
Juraj Mesik a Eduard Chmelár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mlčí a mlčí. Inokedy rád komentujúci Robert Fico (Smer-SD) sa k včerajšiemu protestu extrémistov doteraz nevyjadril, čo sa mimoriadne nepáčilo známemu politológovi Eduardovi Chmelárovi. Ten si premiéra podal v príspevku na Facebooku.

Chmelár vo svojom príspevku chválil policajtov za výborné zvládnutie situácie, no v druhej polovici si neodpustil kritiku. "Antifašistické pochody majú v Európe dlhoročnú tradíciu a obrovský symbolický význam. V čase ohrozenia demokracie kráčajú na čele takýchto pochodov v Berlíne, Paríži či Ríme najvyšší predstavitelia štátov a vlád. U nás ešte nikdy nikto z najvyšších ústavných činiteľov na takomto podujatí nebol," poznamenáva.

Politológ dodáva, že hoci tento rok prišla expremiérka Iveta Radičová a vlani bývalý prezident Rudolf Schuster, nebolo to v čase výkonu ich funkcie. "Považujem za škandalózne, ak premiér Fico napadne ľudí, ktorí protestovali pred jehom domom proti korupcii a nazve ich nezodpovednými, no nevyjadrí sa k pochodu extrémistom a namiesto toho zaželá všetkým na FB pekný horúci deň," uštipačne komentuje Ficov nezáujem.

Ako ďalej poznamenáva, práve vyjadrenia vrcholových politikov k oživovaniu fašistických tendencií výrazným spôsobom určujú atmosféru v spoločnosti. "Robert Fico o tejto téme zbabelo mlčí, a preto by naozaj nemal nikoho poučovať o zodpovednosti, lebo v čase vzostupu hnedého moru jej preukázal menej ako tie stovky protestujúcich ľudí."

Status Eduarda Chmelára
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook / Eduard Chmelar)

Viac o téme: ProtestRobert FicoEduard Chmelár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu