Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalší kandidát na predsedu KDH je známy: Je ním Ladislav Štefanec

Ladislav Štefanec
Ladislav Štefanec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na post predsedu KDH dnes oficiálne pribudol štvrtý kandidát. Je ním člen predsedníctva KDH Ladislav Štefanec.

„Na základe návrhov okresných snemov KDH v Bytči, Žiline a v Poprade ako aj viacerých členov KDH z celého Slovenska som sa po zrelej úvahe rozhodol prijať kandidatúru na funkciu predsedu KDH na sneme 11. júna 2016,“ povedal Štefanec dnes pre agentúru SITA. KDH je podľa neho na rázcestí. „Som si vedomý, že strane v súčasnosti nepomôžu silné reči, ale len tvrdá práca v záujme občanov Slovenska,“ konštatoval.

V sobotu zasadala Rada KDH. Na nej sa oficiálne predstavili traja kandidáti. Kandidatúru zatiaľ okrem Štefanca potvrdili okresná predsedníčka KDH v Prievidzi Eleonóra Porubcová, exposlanec NR SR Alojz Hlina a člen rady KDH Miroslav Kráľ. Na okresnom sneme v Bratislave IV bola ako kandidátka navrhnutá aj Renáta Ocilková. Tá sa však zatiaľ ku kandidatúre nevyjadrila. 

O predsedovi KDH bude rozhodovať na sneme v Ružomberku 11. júna 391 delegátov. „Som presvedčený, že snem zvolí za predsedu najlepšieho kandidáta. Mojou úlohou je pripraviť snem tak, aby voľba prebehla v korektnom dialógu. Nedovolím si povedať, ktorý kandidát má najväčšiu šancu,“ povedal zastupujúci predseda KDH Pavol Zajac s tým, že v Bratislave a Prešove v júni urobia s kandidátmi na predsedu dve diskusné fóra, aby ich ľudia mohli čo najlepšie spoznať. 

KDH po neúspechu vo voľbách bude voliť nové vedenie na sneme, ktorý bude 11. júna v Ružomberku. Súčasné vedenie na čele s Jánom Figeľom ohlásilo po volebnom fiasku, keď sa KDH nedostalo do parlamentu, že sa vzdáva funkcií. KDH má približne 11 000 členov. Kandidáta na predsedu môžu navrhnúť aj delegáti priamo na sneme. 

Viac o téme: KDHLadislav Štefanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu