Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Exminister školstva vydal knihu o zákulisí politiky: Obsahuje aj pikantné úryvky o sexe!

Juraj Draxler s Tomim Kovácsom Zobraziť galériu (8)
Juraj Draxler s Tomim Kovácsom (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Bývalý minister školstva Juraj Draxler vydáva novú knihu. Nebolo by na tom nič zaujímavé, keby nejde o thriller plný pikantností. Seriózne vyzerajúci úradník prekvapil textom, v ktorom nechýbajú ani sexuálne scénky.

Politický triler s názvom Petra z pera exministra školstva Juraja Draxlera prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Za účasti autora ju včera podvečer prezentovalo vydavateľstvo Accord GS. Do života ju uviedli boxer Tomi "Kid" Kovács a predseda Slovenskej akadémie vied Pavol Šajgalík.

Exminister školstva vydal knihu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook)

Chlape, v živote som nevidel nič lepšie

Jedna pasáž v knihe stojí naozaj za to. Exminister popisuje pikantnú scénku pri ktorej sa párik vášnivo bozkáva a schyľuej sa k tomu najlepšiemu. "Zobral som ju za lakte a začal som jej bozkávať ucho. Otočila sa ku mne chrbtom, bozkával som jej krk, ona si rozopla blúzku. Chytil som ju pod zipsom na nohaviciach, chápeš, aby dostala dobrý pocit. Chvíľu som ju hladkal, potom si uvoľnila opasok a prebojovala sa tam sama. Tak som sa presunul vyššie. Na konci toho bieleho marcipánu mala také svetlohnedé bobuľky, vztýčené pekne dopredu. Rukami som ich zobral ako do formičiek, bozkával som ju, a ona si to zatiaľ dole robila. Žena s prstami v nohaviciach, chlape, v živote som nevidel nič lepšie," píše v knihe Draxler. Ukážku knihy si môžete prečítať tu.

Prišiel aj herec Juraj Kukura
Zobraziť galériu (8)
Prišiel aj herec Juraj Kukura  (Zdroj: Facebook)

Rozsiahly príbeh, v ktorom vystupujú politici, bankári i vedci, podrobne opisuje život v turbulentných 90. rokoch aj v prvých rokoch nového milénia. Draxler, ktorý sám v minulosti prednášal medzinárodné financie, do príbehu zakomponoval detaily fungovania daňových rajov či finančných trhov. Kniha, ktorá je od začiatku tohto týždňa v predaji, tak okrem pohľadu do nedávnej minulosti poskytuje aj opis tém, ktoré sú práve dnes vysoko aktuálne.

Exminister školstva vydal knihu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook)

"Knihu som začal písať v roku 2000, dúfal som, že ju hneď aj dokončím. Študijné a akademické povinnosti, život bol ťažký, musel som sa obracať, nemal som čas na beletriu. Som rád, že som sa po šestnástich rokoch mohol k tomu vrátiť. Je pravda, že knihu samotnú som dopísal pred dvomi rokmi, ale prišli nečakané povinnosti, takže popri úradovaní na ministerskom kresle nebol čas venovať sa tomuto dielu," povedal Juraj Draxler Sám jej zabezpečil dokonalé PR. Promuje ju na vlastnom Facebooku ale aj na webe, kde si zriadil aj vlastnú stránku o knihe.

Exminister školstva vydal knihu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook)

Samotná obálka knihy trocha napovie, akej skupine čitateľov je určená. "Každý, kto má zhruba medzi 30 až 50 rokmi, pamätá si turbulentné 90. roky, si niečo v tej knihe nájde, čo ho zaujme. Odráža to obálka, pretože je robená jemným retro štýlom, aby upozorňovala práve na toto obdobie. Zároveň myslím, že je v nej dosť aktuálneho, vďaka tomu, že sa tam hovorí o takých veciach ako sú daňové raje, dokonca vysokofrekvenčné obchodovanie na finančných trhoch," dodal autor knižnej novinky.

Exminister školstva vydal knihu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook)

Draxler chcel písať o známych pomeroch Slovákom, no nechcel vyznieť provinčne. „Chcel som napísať úplne moderný napínavý príbeh, ktorý zároveň trochu odráža spoločenské dianie vo východnej Európe, bez toho, aby vyznel provinčne. Aj preto tu jednu z dôležitých úloh hrajú napríklad finančné deriváty a hlavný hrdina sa s rovnakou samozrejmosťou ako po Bratislave pohybuje po Prahe, Belehrade či Londýne,“ reagoval Draxler.

Exminister školstva vydal knihu
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook)

 

Juraj Draxler (1975) je slovenský politik a vysokoškolský pedagóg. Vyštudoval integrované spoločenské vedy na súkromnej univerzite v Brémach. Pracoval ako výskumník v Centre for European Policy Studies v Bruseli, kde pripravoval ekonomické štúdie a komentáre. Prednášal ekonómiu a verejnú politiku v Prahe. V rokoch 2014-2016 pôsobil ako minister školstva, vedy, výskumu a športu

 

Viac o téme: Minister školstvaPetraKinhaJuraj Draxler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu