Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico vracia Sulíkovi úder: Tiež by som mohol povedať, že v SaS majú veľa koksu

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nie je mysliteľné, aby akékoľvek vyhlásenie, ktoré už samo osebe nebudí dôveryhodnosť, bolo témou pre médiá. Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) to uviedol v exkluzívnom rozhovore, keď dementoval medializované informácie zo strany SaS o svojom údajnom odchode z postu premiéra po skončení slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

Fico označil takto prezentované informácie za hlúposti, ktoré možno veľmi ľahko vymyslieť. "Aj ja by som mohol hovoriť o tom, že podľa zdroja z vnútra SaS, ktorý nechcem menovať, tam majú príliš veľa koksu,“ povedal premiér. “Budú potom médiá utekať za pánom Sulíkom a zisťovať, či tam ten koks je, alebo nie je?" opýtal sa premiér. 

Nečakané tvrdenie Sulíka: Fico to chce ako premiér zabaliť, riziko predčasných volieb

Apeloval v tejto súvislosti na opozičných politikov, aby serióznejšie pristupovali k tomu, čo hovoria. "Čo je to za hlúposť, odvolávať sa na nemenované zdroje, ktoré samozrejme ani neexistujú?“ znovu položil otázku predseda vlády. Potvrdil zároveň, že správy okolo predčasného odchodu sú "fámou a nezmyslom". 

Upozornil na to, že ak by sa tak stalo, svojím odchodom by spôsobil rozpad celej vlády a súčasne by sa musel sformovať nový kabinet, ktorý by sa s novým programovým vyhlásením musel uchádzať o dôveru parlamentu. "Súčasná vláda je legitímne zvolená, prečo ja by som šiel do pozície, že by som ju ohrozil?“ poznamenal premiér a poukázal na to, že nezmyselnosť takéhoto kroku je o to väčšia, že sa krajine darí a ako úspešne vedenú krajinu ju vníma aj zahraničie. "Nie je žiadny racionálny dôvod, prečo by som 31.12.2016, keď sa skončí naše predsedníctvo v Rade EÚ, povedal, že kašlem na to, odchádzam a rozbijem celú vládu," opätovne zdôraznil Fico.

Zároveň uistil, že po kardiochirurgickom zákroku sa cíti dobre a každým dňom zvláda väčšiu pracovnú záťaž. Naplno chce začať pracovať od 1. júna, keď sa v Bruseli koná stretnutie Európskej komisie a vlády SR, ktoré sa bude týkať slovenského predsedníctva v Rade EÚ. 

Viac o téme: Robert FicoSaSRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu