Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ostré vyjadrenia Kaliňáka na Galkovu adresu: Prirovnáva ho k pedofilovi!

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nová komisia na kontrolu informačno-technických prostriedkov tzv. odposluchov podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) vznikne, aj keď v súčasnosti neexistuje zhoda na nominácii Ľubomíra Galka (SaS) za jej člena.

"Možno to nebude zajtra, ale určite vznikne... Nie je to horúce, nie je to téma, na ktorej stojí a padá úspech SR," uviedol dnes Kaliňák v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. Správanie vládnej koalície ohľadne Galkovej nominácie, ktorú Osobitný kontrolný výbor na kontrolu Vojenského spravodajstva odmietol, považuje poslanec Národnej rady SR Milan Krajniak (Sme rodina) za smiešne. Nechápe, prečo by si mala opozícia nechať "kecať" do nominácií. "Tak to nefunguje. Koalícia má pravo nominovať svojich, opozícia má právo nominovať svojich. Pán minister si tiež nenechal kecať do toho, keď mu niektorí z Mosta-Híd hovorili, že vy by ste už nemali byť ministrom vnútra," poznamenal Krajniak. 

Kaliňák argumentuje, že komisia vznikla práve kvôli Galkovi. "Práve ten, kvôli ktorému komisia vznikla, aby boli lepšie chránení občania SR, nemôže byť jej členom. Je to ako keď pedofila spravíte správcom detského domova, to jednoducho nebude takto fungovať," povedal Kaliňák. S inými nomináciami by podľa svojich slov problém nemal. "Mali by ste rešpektovať to, že ak vás má opozícia kontrolovať, tak vy nemôžete vyberať," reagoval Krajniak. 

Viac o téme: Róbert KaliňákMilan Krajniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu