Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hrušovského pád na úplné dno: V rodnej Nitre ho potopili vlastní!

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

NITRA - Bývalý predseda KDH Pavol Hrušovský zažil na okresnom sneme hnutia v Nitre veľké prekvapenie. Kresťanskí demokrati z okresu ho nezvolili ani za delegáta na celoslovenský snem KDH, ktorý bude 11. júna rozhodovať o novom vedení KDH.

Okresný snem KDH sa konal aj v Bytči. Na ňom k doteraz známym kandidátom na nového predsedu hnutia exposlancovi Alojzovi Hlinovi a riaditeľke gymnázia v Prievidzi Eleonóre Porubcovej pribudol ďalší kandidát. Delegáti na sneme za predsedu navrhujú Ladislava Štefanca. „Okresný snem KDH Bytča navrhuje za predsedu KDH Ladislava Štefanca a vyzýva aj ostatné kraje, aby vygenerovali vo svojom kraji kandidáta na predsedu,“ uvádza sa v uznesení snemu. Štefanec za vlády Ivety Radičovej vykonával funkciu vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva, ktoré viedol Ivan Uhliarik. V KDH pôsobil ako okresný predseda KDH v Žiline, neskôr ako krajský predseda hnutia v Žilinskom kraji. V súčasnosti je členom predsedníctva KDH. 

KDH po neúspechu vo voľbách bude voliť nové vedenie na sneme, ktorý bude 11. júna v Ružomberku. Súčasné vedenie na čele s Jánom Figeľom po volebnom fiasku, keď sa KDH nedostalo do parlamentu, ohlásilo, že sa vzdáva funkcií. KDH má približne 11 000 členov. Kandidáta na predsedu môžu navrhnúť aj delegáti priamo na sneme. 

Viac o téme: Pavol Hrušovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu