Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Martvoň si kritikou do vlastných radov poriadne zavaril: Smeráci vracajú úder kolegovi!

Anton Martvoň
Anton Martvoň (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dotkol sa citlivej témy. Smerák Anton Martvoň, ktorý sa v rozhovore pre Topky vyjadril nelichotivo na adresu niektorých starších kolegov, musí čeliť aj kritike z radov spolustraníkov.

Servítku pred ústa si nedával Dušan Jarjabek (63), ktorý sa k slovám svojho kolegu vyjadril kriticky. Pôsobenie v politike prirovnal k divadlu. "Tu neplatí princíp starší - mladší. Ja si radšej zoberiem starého múdreho alebo mladého múdreho ako sprostého starého alebo mladého. Funguje to v každom zamestnaní," tvrdí Jarjabek.

Dodáva, že je to jednoducho súťaž: "Máte 30-ročných starcov ale aj 70-ročných mladíkov. To nie je o tom zastierať svoje nedostatky, komplexy a nedostatky alebo mindráky." Martvoň to teda od skúseného politika poriadne schytal. "Keď sa pán Martvoň vyjadril takýmto spôsobom, nech si spytuje svedomie, či všetky jeho výstupy v NR SR boli názory vyzretého politika," povedal Topkám Jarjabek.

Podobný, hoci nie až tak ostrý názor mal Maroš Kondrót (55). So slovami o tom, že niektorí starší politici sú v Smere vyhorení a bez chuti politicky pracovať poslanec, nesúhlasí. "Nie, nemyslím si to," odpovedal nám.

Poslanec Miroslav Číž (62) naopak názor svojho mladšieho kolegu rešpektoval. "Je to úplne normálne. Medzigeneračný pohľad a kritika sú úplne prirodzené," povedal a pridal: "Kritiku z mladších radov beriem, najmä keď je relevantná."

K Martvoňovým slovám sa na Facebooku vyjadril aj Alojz Hlina (45) z KDH. "Investoval som do tohto "nádejného politika" nejakú energiu.  Veril som mu, že to dokáže," napísal ironicky. S mladým smerákom mal totiž v minulosti konflikt, keď sa s ním po obvineniach, že predáva alkohol mladistvým, pobil v parlamente.

Viac o téme: Smer-SDAnton Martvoň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu