Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odpadlík zo Smeru Martvoň prehovoril o kolapse: Tvrdá kritika strany, to sa Ficovi nebude páčiť

Anton Martvoň Zobraziť galériu (3)
Anton Martvoň (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Okrem zdravotných problémov musí riešiť aj svoju politickú budúcnosť. Exposlanec za Smer Anton Martvoň priznal, že má zdravotné problémy. No ani tie mu nezabránia pokračovať v politike. Ako pre Topky priznal, strana Smer sa musí prebrať a urobiť personálne zmeny. Mladý smerák nešetril kritikou na niektorých svojich starších kolegov.

Minulý týždeň sme informovali, že zdravotné problémy okrem Roberta Fica a Andreja Danka mal aj exposlanec Smeru Anton Martvoň. Musel putovať do nemocnice na infúzky. "Bolo to ľahšieho charakteru – aspoň sa to tak javí. Zabrala včerajšia (minulý týždeň - pozn. red.) infúzia a lieky. I keď som mal vysoký tlak, tak včerajšie (minulý týždeň - pozn. red.) EKG nepotvrdilo chvalabohu žiadne problémy so srdcom," prezradil pre Topky Martvoň. Stále je však pozore a berie lieky. Kvôli tomu musí zmeniť životný štýl.

Ďalšie vyšetrenia

Exposlanec nám tiež prezradil, že ho čakajú ešte vyšetrenia chrbtice a hlavy. Tie určia z čoho politikove problémy pochádzajú. "Pevne však verím, že už nebudem musieť zažiť pocit, že neviete celú noc kvôli veľkým bolestiam spať a ráno (prekvapene) sa kvôli bolestiam neviete postaviť na nohy a ísť pracovať bez toho, aby ste vedeli, že čo sa s vami deje," tvrdí s tým, že už nebude pravdepodobne pracovať do troch rána pri počítači a spávať iba päť hodín.

Martvoň (vľavo) sa s kolegom Brixim (vpravo) preslávil niektorými legislatívnymi návrhmi
Zobraziť galériu (3)
Martvoň (vľavo) sa s kolegom Brixim (vpravo) preslávil niektorými legislatívnymi návrhmi  (Zdroj: SITA)

Po odchode z politiky má viac času na svoje aktivity. Stále prednáša na Právnickej fakulte Univerzity Komenského. O svojej budúcnosti v strane sa vyjadruje zdržanlivo. Veci sa podľa neho pohnú až po schválení programového vyhlásenia vlády. "Až potom pochopiteľne predpokladám, že sa začne riešiť budúcnosť mojej osoby a aj iných mladých ľudí v Smere. Je to však prirodzený vývoj, že každý je nahraditeľný a môže byť ponúknutá spolupráca novým tváram a novým ľuďom namiesto mojej osoby."

Vyhorení kolegovia

Ako nám priznal, zo strany odísť nechce, no vo vnútri musí prebehnúť diskusia. "Dúfam, že po posledných voľbách sa začne vnútrostranícka diskusia, že akým smerom sa bude ďalej Smer uberať," tvrdí s tým, že niektorí jeho starší kolegovia sú vyhorení. "Či nastanú konečne zásadné zmeny v regiónoch a omladenie na viacerých úrovniach v Smere. Vedenie Smeru určite musí riešiť regióny, kde Smer vyhorel a kde niektorí starší regionálni predstavitelia sú už dávno za zenitom, vyhorení a bez chuti politicky pracovať," mieri kritiku do vlastných radov.

V strane Smer nechce skončiť, no musí sa zmeniť
Zobraziť galériu (3)
V strane Smer nechce skončiť, no musí sa zmeniť  (Zdroj: SITA)

Smer ako HZDS

Verí však, že Smer sa poučí a neskončí ako HZDS. "Ak sa tak nestane a Smer náhodou naberie kurz politiky bývalého HZDS alebo SDKÚ, tak potom sa stane pre mňa aktuálnou Vaša vyššie položená otázka. Zatiaľ, ešte stále verím, že ten kurz nebol nabratý, no prekvapivá strata tretiny voličov Smeru v posledných parlamentných voľbách a nástup Kotlebovcov je pre Smer určite zdvihnutým  varovným prstom a myslím si, že tento fakt nebude ani Vedenie Smeru ignorovať," bilancuje Martvoň. Fico o ňom aj o ďalších kolegoch rozhodne až keď v strane vyriešia priority. Teraz sa musí exposlanec postarať hlavne o svoje zdravie.

Viac o téme: SmerAnton Martvoň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu