Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Plavčan vracia úder: Beblavý sa len opakuje, nič na mňa nemá!

Peter Plavčan
Peter Plavčan (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Hoci nezaradený poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý avizoval, že na dnešnej tlačovej konferencii uvedie nové fakty, napokon len zopakoval svoje staré obvinenia. V reakcii na dnešné Beblavého vyjadrenia to uviedol Vahram Chuguryan z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR.

"Dnešná tlačová beseda poslanca Miroslava Beblavého definitívne potvrdila, že mu ide len a len o vlastnú publicitu," tvrdí Chuguryan. "Napriek tomu, že avizoval uvedenie nových skutočností, nakoniec len zopakoval presne tie isté obvinenia, ktoré minister Peter Plavčan opakovane a detailne vyvrátil v rozhovore pre TASR, pre ďalšie médiá aj v priamej televíznej konfrontácii s poslankyňou Veronikou Remišovou," konštatoval Chuguryan s tým, že všetky fakty sú uvedené aj na stránke ministerstva www.minedu.sk. Dodal, že téma "je týmto pre ministra vyčerpaná a nebude sa k nej opakovane vyjadrovať".

Predseda Národnej rady SR a koaličnej SNS Andrej Danko by sa podľa Beblavého mal dohodnúť s ministrom školstva Petrom Plavčanom (nominant SNS) na jeho odchode z funkcie. Plavčan má podľa Beblavého odísť pre pochybenia v čase jeho pôsobenia v Študentskom pôžičkovom fonde (ŠPF) a Pôžičkovom fonde pre začínajúcich učiteľov.

Beblavý uviedol, že Plavčan dostal najvyššie odmeny zo ŠPF v každom roku ich udeľovania. Pri poberaní odmien Plavčan podľa poslanca porušil zákon o ŠPF, ale aj zákon o štátnej službe. Plavčan neskôr odmeny vrátil. Beblavý zároveň tvrdí, že ŠPF investoval do Slávie Capital, v ktorej figurovala Plavčanova manželka, nie kvôli študentom, ale pre odmeny orgánov a svojho manažmentu.

Viac o téme: Peter Plavčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu