Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Smer má dnes definitívne uzavrieť nominácie na ministrov: Tieto mená sú ešte stále v hre!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Smer-SD by mal dnes po návrate predsedu strany Roberta Fica z Bruselu definitívne uzavrieť nominantov za členov vlády. Fico má zostať na premiérskom poste ďalšie volebné obdobie.

Ministrom vnútra má byť naďalej Robert Kaliňák. Členmi vlády za Smer-SD majú zostať aj Peter Kažimír ako minister financií, Miroslav Lajčák ako minister zahraničných vecí a minister práce Ján Richter. Na ministerstve kultúry je zatiaľ navrhnutý Marek Maďarič. Ten má však záujem o miesto v parlamente. Vystriedať by ho mohol starosta obce Stará Bystrica a dlhoročný poslanec NR SR Ján Podmanický.

Smeru pripadne aj rezort hospodárstva. Ministrom má byť Viktor Stromček, ktorý bol doteraz štátnym tajomníkom na ministerstve dopravy. Funkcia podpredsedu vlády pre investície má pripadnúť doterajšiemu šéfovi parlamentu Petrovi Pellegrinimu. Keďže žiadna zo strán nechcela rezort zdravotníctva, ministra nominuje tiež Smer-SD. 

SNS pripadli rezorty obrany, školstva a pôdohospodárstva. Ministrom obrany by sa mal stať 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR generál Peter Gajdoš. Spomína sa však aj zvolený poslanec NR SR, ktorý je právnikom Arcibiskupského úradu v Bratislave Tibor Bernaťák. Školstvu by mala šéfovať Helena Poláková. 

Ministerkou spravodlivosti za Most-Híd sa má stať podpredsedníčka strany Lucia Žitňanská. Strana Bélu Bugára navrhne aj ministra životného prostredia, ktorým má byť László Solymos. Sieti pripadne jediné ministerstvo, a to dopravy. Na jeho čele má stáť Róbert Auxt, ktorý za stranu kandidoval z 18. miesta. 

Národnú radu SR má viesť predseda SNS Andrej Danko. Podpredsedami majú byť Béla Bugár a predseda Siete Radoslav Procházka. Jedno kreslo podpredsedu má patriť Smeru a jedno opozícii. Najsilnejšia opozičná strana SaS naň navrhuje Luciu Nicholsonovú.

Viac o téme: Vláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu