Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Veľká výzva od Babiša: Slováci, prichádza vaša chvíľa, Únii treba povedať krutú pravdu!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český vicepremiér a minister financií Andrej Babiš sa domnieva, že nadchádzajúce slovenské predsedníctvo v EÚ by malo byť "politicky nekorektné" v otázke migrácie. Babiš to vyhlásil príchode na stretnutie lídrov európskych liberálnych strán v Bruseli, ktoré predchádzalo dnes začínajúcemu sa dvojdňového summitu EÚ.

Babišove slová boli reakciou na novinársku otázku, ako v kontexte súčasných európskych debát o migrácii vníma postoj Slovenska, pripravujúceho sa na prevzatie predsedníctva v EÚ, a tiež úlohu novej slovenskej vlády pod taktovkou Roberta Fica. 

"Očakávam, že Slováci budú politicky nekorektní. Pretože samozrejme západoeurópski politici musia byť politicky korektní, pretože bohužiaľ práve tie komunity, ktoré sa u nich neintegrovali, sú ich voliči," uviedol Babiš.

Podľa jeho slov ide hlavne o krajiny ako Francúzsko, Holandsko a Nemecko, kde sa utečenci neintegrovali do spoločnosti, avšak pozývajú do týchto krajín aj svoje rodiny. "Vieme, že v Bruseli má byť v roku 2030 viac moslimov ako pôvodných obyvateľov. To samozrejme pre nás neprichádza do úvahy. Myslím si, že Slováci budú politicky nekorektní a povedia tú pravdu, ktorá pre tých európskych politikov, ktorí to majú na starosti, bude nepríjemná," povedal Babiš.

Viac o téme: Andrej Babiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu