Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico si chváli svoj tím, najviac však pomasíroval ego Kaliňákovi: Je to špička Smeru

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Personálne zázemie Smeru-SD je podľa predsedu strany Roberta Fica veľmi silné. Ako povedal Fico v rozhovore, Smer-SD má široký tím. „Nemáme personálnu krízu,“ zdôraznil. Podľa neho minister vnútra Robert Kaliňák je špička Smeru.

„Je to človek, ktorý preukázal pri riadení ministerstva vnútra neuveriteľné schopnosti,“ uviedol. Obrovské výsledky dosiahol podľa Fica Peter Kažimír na ministerstve financií. „To je tiež top minister,“ konštatoval Fico s tým, že obrovskú dimenziu má na ministerstve zahraničných vecí Miroslav Lajčák. „Pri ministerstve práce a sociálnych vecí sme sa presne trafili. Dali sme tam vyslovene sociálne orientovaného človeka z ľavicového prostredia Jána Richtera. Obrovský kus roboty urobil Marek Maďarič. Do top špičky patrí Peter Pellegrini, ktorý bol požiadaný, aby zvládol funkciu predsedu parlamentu. Nechcem sa však dotknúť iných ministrov,“ dodal Fico.

Najväčšia chyba iných politických lídrov je podľa Fica však to, že viažu konkrétnu funkciu na konkrétneho človeka. „Má niekto vytetované, že musí byť minister vnútra? Má Robert Kaliňák zabezpečené, že keď budeme vo vláde, bude minister vnútra? Má Ľubomír Jahnátek dnes vytetované, že bude ministrom pôdohospodárstva. Takto nestojí otázka,“ uviedol. Otázka podľa neho znie, či pri zostavovaní vlády dokáže strana naplniť svoje predstavy o programe. „Nikdy som nešpekuloval, kto, kde bude,“ dodal. 

Viac o téme: Robert FicoRobert KaliňákSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu