Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čislákov podnet už preveruje polícia: Týmto ľuďom hrozí vyšetrovanie!

Viliam Čislák
Viliam Čislák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Trestné oznámenie ministra zdravotníctva SR Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD) pre šírenie poplašnej správy v súvislosti s vyjadreniami sestier o ohrození zdravotnej starostlivosti už vyšetruje polícia. Podnet bol pôvodne podaný na Generálnej prokuratúre SR. TASR informoval Michal Šúrek z Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave.

„Predmetné trestné oznámenie bolo Krajskej prokuratúre Bratislava doručené dňa 11. februára 2016 z Generálnej prokuratúry SR. Dňa 12. februára 2016 bolo prokurátorom krajskej prokuratúry uvedené trestné oznámenie odstúpené na ďalšie konanie na základe vecnej a miestnej príslušnosti Okresnej prokuratúre Bratislava I. Dňa 18. februára 2016 odstúpil prokurátor okresnej prokuratúry trestné oznámenie na vybavenie polícii,“ uviedol Šúrek.

Čislák informoval o podaní 1. februára tohto roka. V súvislosti s výpoveďami zdravotných sestier sa mu totiž nepáčili tvrdenia sesterskej komory a odborov o ohrození starostlivosti pre vyše milión pacientov. Deklaroval, že zdravotná starostlivosť je zabezpečená.

"Podal som trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy na všetkých tých, ktorí tieto správy v posledných piatich dňoch šírili," povedal vtedy Čislák.

Na ohrozenie starostlivosti v tom čase viackrát upozornila aj šéfka sesterských odborov Monika Kavecká, trestné oznámenie malo spomínať viaceré jej výroky.

Viac o téme: Viliam Čislák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu