Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nemôžeme sa len tak prizerať rozpadu Schengenu: EÚ je pre nás nevyhnutnosť, tvrdí Fedor

Martin Fedor
Martin Fedor (Zdroj: SITA)

Zachovanie Európskej únie je pre Slovensko nevyhnutné. Myslí si to nezaradený poslanec Národnej rady SR a člen predsedníctva mimoparlamentnej #Siete Martin Fedor.

V súvislosti s riešením migračnej krízy zdôrazňuje potrebu zabezpečenia ochrany schengenských hraníc. "Nemôžeme len tak konštatovať, že sa rozpadá Schengen. Práve v čase, kedy prechádza najťažšou krízou. Rozpadom Schengenu môžu začať procesy, ktoré nebudú pod kontrolou a ktoré by iste neviedli k zlepšeniu života našich občanov," povedal dnes.     

Budúcnosť únie podľa neho závisí hlavne od toho, či vieme udržať poriadok na vonkajšej hranici Európskej únie. "Ak sa to podarí, potom bude riadne fungovať aj Schengen, aj Európska únia. A pre Slovensko je v dnešnej neistej dobe zachovanie Európskej únie životnou nevyhnutnosťou," doplnil Fedor.

Slovenská politická reprezentácia musí podľa neho podporiť také kroky, ktoré pomôžu EÚ prekonať súčasnú krízu a nájsť východiská do budúcnosti. "Skutočná ochrana vonkajšej hranice je jedným z takýchto nevyhnutných krokov," uzavrel Fedor.

Viac o téme: Martin Fedor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu