Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Igor Matovič vypovedá pred policajným vyšetrovateľom

(Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ dnes v budove policajného Prezídia v Bratislave vypočúva ako svedka predsedu OĽaNO Igora Matoviča v prípade okolností predaja spoločnosti RegionPress a účtovníctva tejto firmy.

Igor Matovič sa dostavil na políciu v prítomnosti svojho právneho zástupcu Daniela Lipšica. Na mieste bol prítomný aj bratislavský komunálny poslanec Ján Budaj.

„Ja nemám čo skrývať, v podstate som všetko povedal médiám, tak to idem zopakovať. Keď vás zaujímajú osobné pocity, idem tam s pocitom človeka, ktorý vie, že stojí voči absolútnej presile,“ povedal Matovič prítomným novinárom pred začiatkom výsluchu.

K vyšetrovaniu prípadu predsedu OĽaNO Igora Matoviča sa policajný prezident Tibor Gašpar vyjadril v pondelok (15. 2.). Podľa neho polícia postupuje v súlade s Trestným poriadkom a bez toho, aby bola ovplyvňovaná zvonku. Všetkým, ktorí sa domnievajú, že polícia porušuje zákon, odporučil, aby sa obrátili na dozorového prokurátora.

Národná a kriminálna agentúra (NAKA) v pondelok prišla do domu v Borovej pri Trnave, aby zaistila účtovnú dokumentáciu týkajúcu sa živnosti šéfa OĽaNO. Matovič im odovzdal viac ako 60 škatúľ dokumentov. Škatule s dokumentmi sú podľa neho dôkazom, že v prípade predaja RegionPressu nešlo o daňový podvod.

Premiér Robert Fico ešte 5. februára tohto roku na brífingu povedal, že Matovič je daňový podvodník, ktorý používa na zakrytie nelegálnej činnosti biele kone. Aby sa šéf OĽaNO vyhol v minulosti daňovej kontrole, previedol svoju firmu IgorMatovič – RegionPress na bieleho koňa, zničil účtovníctvo za celú históriu jej fungovania a prepral 122 miliónov korún, uviedol Fico.

Viac o téme: MatovičÚctovníctvoVyšetrovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu