Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO arogancie z parlamentného balkóna: Smeráci si s učiteľmi a sestrami poradili po svojom

Situácia na balkóne sa vyhrotila.
Situácia na balkóne sa vyhrotila. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Včerajšia mimoriadna schôdza Národnej rady SR bola podľa všetkých očakávaní búrlivým stretnutím. Okrem fiaska v pléne sa ďalšie nepochopené udalosti odohrali na parlamentnom balkóne, kde mali byť pôvodne usadené zdravotné sestry a učitelia, ktorých sa schôdza úzko týkala. Miesto nich tam však sedeli pochybní návštevníci, ktorých zachytili na video redaktori TASR.

Na schôdzu prišli sestry aj učitelia, podľa svojich slov však boli do poslednej chvíle držaní na vrátnici a potom im povedali, že na balkóne už nie je miesto pre všetkých. Pri naplnenej kapacite balkóna tam ochranka viac ľudí nevpúšťala. Miroslav Beblavý zo Siete sa pre médiá vyjadril, že balkón zaplnila strana Smer-SD naschvál, aby sa kompetentní nemohli zapojiť do diania v Národnej rade SR.


Mimoriadna schôdza k chaosu v zdravotníctve a školstve: Smer znemožnil vystúpenie sestier


„Ak si vládna strana zorganizuje svojich ľudí, aby obsadili všetky miesta na balkóne, aby prezidentka komory sestier, prezidentka odborov a šéf štrajku sa nemohli prísť pozrieť, to je obrovská hanba. Preto som ich zobral ako návštevu, lebo nemali inú možnosť, ako sa sem dostať,“ vyhlásil Beblavý zo strany #Sieť. Šéf parlamentu Peter Pellegrini na margo problému odkázal, že v prípade záujmu je možné sledovať dianie v rokovacej miestnosti aj z kinosály.

NR SR: Slovné potyčky na parlamentom balkóne

Avšak väčšina z tých, ktorí sedeli na balkóne, mala vybavené vstupy práve do kinosály, nie na balkón. Keď sa na ich novinári opýtali, prečo sú teda na balkóne, viacerí vyslovili názor: „To sa opýtajte ich, prečo mi dali visačku do kinosály. My nevieme prečo, ani nás to nezaujíma.“ Na balkóne sedel takisto minimálne jeden zástupca štrajkujúcich učiteľov, ktorý bol po tom, ako vybalil transparent, slovne napadnutý viacerými staršími návštevníčkami balkóna.

Viac o téme: VideoBalkónUčiteliaZdravotné sestryMimoriadna schôdzaNR SRMiroslav Beblavý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu