Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fico priznal pochybnosti: Smer nemusí byť vo vláde, aj keď vyhrá voľby

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico pripúšťa variant, že napriek víťazstvu Smeru-SD vo voľbách jeho strana nemusí byť súčasťou budúcej vlády.

Ako povedal Fico v rozhovore, tak to bolo aj v roku 2010, keď Smer-SD s takmer 35 percentami vyhral voľby a druha strana v poradí mala 15 percent. Napriek tomu Smer išiel do opozície. "Musím rátať so všetkým. Všímam si, že čím sú strany menšie, tým skôr majú zostavenú vládu. Majú rozdelené funkcie veľmi rýchlo. Treba pokorne nohami šúchať pod stolom a ísť k voľbám s rešpektom, ľudia rozhodujú. Pozrieme sa, aké karty rozdajú a na základe toho sa potom rozhodneme,“ konštatoval Fico.

Smer v tomto volebnom období menil ústavu s KDH i s Mostom-Híd. „Schopnosť získavať ústavnú väčšinu napovedá o tom, že sme schopní komunikovať a prinášať témy, ktoré nachádzajú podporu aj u iných politických strán. Či to už bola významná zmena v súdnictve, alebo ochrana definície manželstva, alebo ochrana pitnej vody,“ povedal s tým, že pri zostavovaní vlády majú predstavitelia strán predstavu, čo by chcela vláda dosiahnuť za štyri roky. „S potenciálnym koaličným partnerom hovoríte o témach, v ktorých máte prienik, kde nachádzate spoločné body. Neriešime v tejto chvíli otázky, ako povedal jeden politik, že nestojí o objatie Smeru. Niekto povedal, že my stojíme o objatie? Načo sú takéto vyjadrenia,“ dodal Fico. 

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu