Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SNS v tom má jasno: Toto je podľa nich najväčší problém celého Slovenska!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PIEŠŤANY - Sociálna politika je jedna z najdôležitejších oblastí, ktoré sa dotýkajú ľudského života od narodenia až po smrť. Konštatoval to na dnešnej konferencii Slovenskej národnej strany s názvom Sociálna politika štátu – zamestnanosť a postavenie seniorov vedúci ústavu doktorandského štúdia Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave Vojtech Tkáč.

„Doterajší sociálny vývoj v Slovenskej republike sme hodnotili negatívne a hľadali sme riešenia. Za dôležité považujeme vytvorenie sociálnej doktríny štátu, tak, aby pri tvorbe dokumentu boli zapojení všetci sociálni partneri. Musíme vytvoriť koncepciu transformácie sociálnej sféry štátu,“ vysvetlil. Materiál sa bude zaoberať napríklad riešením dlhodobej nezamestnanosti či chudoby.

„Zameriame sa hlavne na nerovnomerne rozvinuté a rozvíjajúce sa Slovensko, kedy jednotlivé regióny sú absolútne v úzadí a preferuje sa len jeden región,“ priblížil s tým, že chcú riešiť systémy politiky zamestnanosti, sociálnych služieb, formu dôchodkov, ale nie tak, ako sa to v súčasnosti nekompetentne deje. „Miesto sociálnych balíčkov chceme predložiť reálny sociálny program, do ktorého by sme zapojili všetky rozhodujúce sociálne i politické sily,“ zdôraznil Tkáč.

Aj z pohľadu koordinátorky odborného kabinetu pre sociálnu oblasť a krajskej podpredsedníčky v Trnavskom kraji Magdalény Kuciaňovej je najpálčivejším problémom nezamestnanosť. „Týka sa to všetkých kategórií obyvateľstva aktívneho veku, od mladých až po ľudí, ktorí po celoživotnej práci by si už chceli odpočinúť,“ ozrejmila. Pripomenula, že seniori majú ťažkú pozíciu, nakoľko výška dôchodkov je momentálne neuspokojivá.

„Dnešná konferencia rozoberala dva základné problémy: zamestnanosť a postavenie seniorov. SNS chce a bude riešiť sociálne problémy, samozrejme je potrebná aj politická vôľa. Ak bude šanca, budeme na pôde parlamentu riešiť sociálnu politiku systémovo,“ zdôraznil. Podotkla, že nie náhodou sa spomínali na dnešnej konferencii sociálne balíčky. „Nie je to efektívne riešenie. Najväčším problémom je nezamestnanosť, lebo práca je základným zdrojom obživy,“ uzavrela Kuciaňová.

Viac o téme: SNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu