Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vietnam sa snaží o spoluprácu so Slovenskom: Pozrite sa, o čo má najväčší záujem

Martin Glváč
Martin Glváč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na ministerstve obrany analyzujú myšlienku spoločného slovensko-vietnamského opravárenského podniku. Táto idea vzišla z rokovaní ministra obrany Martina Glváča minulý rok v júni vo Vietname.

Ako informoval komunikačný odbor rezortu obrany, o možnej spolupráci v tejto oblasti sa naďalej rokuje. Zároveň potvrdili, že vietnamská strana má stále záujem o náhradné dielce a komponenty do výzbroje ruskej výroby. Zámena sa však ešte nerealizovala.

M. Glváč v júni navštívil najväčší vietnamský opravárenský vojenský podnik a rokoval aj s jeho vedením. Tento podnik má podobný výrobný program ako vojenské podniky na Slovensku.

„V dlhodobom horizonte je to určite dobrý nápad z pohľadu investícií aj zamestnanosti,“ uviedol v júni minister na margo myšlienky vytvorenia spoločného opravárenského podniku. Vietnamská strana má záujem aj o skúsenosti našich vojakov z operácií medzinárodného krízového manažmentu. Slovenské výcvikové zariadenia by mohli využívať vojaci vietnamskej armády. S vietnamským partnerom podpísali aj memorandum o porozumení medzi rezortmi obrany, čo je výsledkom takmer dvojročnej spolupráce. 

Viac o téme: SlovenskoVietnamMartin Glváč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu