Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Máme veľa politikov, čo len spokojne a potichu poberajú plat, vraví Jurinová z OĽANO

Erika Jurinová
Erika Jurinová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Smer vniesol podľa podpredsedníčky NR SR Eriky Jurinovej do politiky kultúru moci v tom horšom slova zmysle. Ako povedala, ich heslo „máme moc a môžeme všetko“ sa pretavilo do absolútnej nespolupráce s opozíciou.

„Napriek tomu, že hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti predložilo najväčší počet návrhov zákonov zo všetkých opozičných strán, poslanci Smeru nezahlasovali takmer ani za jeden. Predkladali sme množstvo dobrých návrhov. Tie návrhy by systémovo zlepšili život ľudí, ako aj zabránili odlevu verejných financií cez spriaznené firmy,“ povedala. V súčasnosti je podľa Jurinovej úlohou opozície pozerať vláde na prsty a starostlivo kontrolovať používanie spoločných peňazí. „Máme v parlamente aj takých politikov, ktorí počas svojho pôsobenia v opozícii neupozornili na nič, len spokojne a potichu požívali poslanecký plat. Byť v úlohe kritika a kontrolóra nie je ľahká úloha, mnohí nás za to nemajú radi. Ale práve toto hodnotím ako jedno z najväčších pozitív pôsobenia hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v parlamente,“ vyhlásila.

OĽaNO ako jedna z mála strán podľa Jurinovej ide do volieb s tým, že nechce byť vo vláde so Smerom, ale s koalíciou strán, ktoré dokážu priniesť zmenu atmosféry v politike a skutočne zlepšiť život ľudí na Slovensku. „Urobíme všetko pre to, aby sme v ľuďoch konečne vzbudili nádej, že politika sa dá robiť aj inak, bez vlastného obohacovania sa na úkor občanov, čestne, odborne a ľudsky,“ dodala.

Viac o téme: Erika JurinováOĽANO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu