Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Procházka získal stotisíc podpisov: S hmotnou zodpovednosťou politikov mieri do parlamentu

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA/Robert Tappert)

BRATISLAVA - Sieť počas tohto víkendu končí so zberom podpisov pod petíciu za zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenie schránkových firiem z verejného priestoru.

V pondelok 14. decembra ju petičný výbor odovzdá do podateľne Národnej rady SR a v prípade splnenia formálnych podmienok sa ňou budú musieť zaoberať poslanci ešte do marcových volieb.„Úplne na začiatku, pred piatimi mesiacmi, som čakal pár desiatok tisíc podpisov. Ale ľudia to naozaj chcú. A zaslúžia si, aby sa ich vyjadrenou vôľou parlament skutočne zaoberal,“ vyhlásil Procházka. Petíciu už podpísalo viac ako sto tisíc ľudí. 

Zber podpisov začali predstavitelia Siete 1. júla pred Úradom vlády SR, zákonom stanovený počet stotisíc podpisov sa tak Sieti podarilo vyzbierať za necelý polrok. „Toto je však iba začiatok parlamentnej cesty nášho plánu na presadenie osobnej zodpovednosti vo verejnom priestore a vylúčenie bielych koní z neho. Ďalším krokom, ak ľudia nášmu plánu dajú príležitosť aj vo voľbách, bude aktívne úsilie dostať hmotnú zodpovednosť do programového vyhlásenia novej vlády,“ povedal Procházka. 

Predseda #Siete je presvedčený, že priama osobná zodpovednosť politikov je predpokladom skutočnej nápravy pomerov v štáte. „My o ňu, s podporou viac ako stotisíc ľudí, vidíme o to väčší dôvod zabojovať a považujeme to za dôležitú tému volieb. Pre veľkú časť voličov je podľa nás takou témou aj možnosť vytvoriť predpoklady pre vznik pevnej a jednotnej sily, stojacej na strane strednej vrstvy, ktorá by do slovenskej politiky dokázala vrátiť základnú rovnováhu,“ dodal Procházka. 

Viac o téme: Radoslav Procházka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu