Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Exposlankyňa OĽaNO Ritomská o Matovičovi: Ľudia sú mu ukradnutí, ide mu len o peniaze!

Mária Ritomská
Mária Ritomská

BRATISLAVA - Poslankyňa Mária Ritomská, ktorá sklamaná odišla od matovičovcov, opäť prehovorila o podivných praktikách v strane. Ako tvrdí experiment, že sa do politiky dostanú obyčajní ľudia, ktorí budú pomáhať, obyčajným ľuďom nevyšiel. Podľa nej totiž išlo Igorovi Matovičovi vždy iba o fleky a peniaze. Pomoc chudobným a zúfalým občanom, ktorou sa vždy oháňa na tlačovkách, sú len prázdne reči, čo uviedla aj na konkrétnom príklade.

Ritomská prvýkrát priznala, že v Matovičovoej strane nie je všetko s kostolným poriadkom, v exkluzívnom rozhovore pre topky.sk ešte v roku 2013. Po tom, čo sa však minulý týždeň vyostril boj s premiérom Robertom Ficom po policajnej razii v Matovičovej firme RegionPress, prezradila ďalšie detaily z jeho politiky. Okrem toho, že sa poslanci museli skladať na tím právnikov, ktorý mal vyberať Matovičov známy, diali sa v strane ďalšie podivné veci.

„Rozdeliť peniaze každého poslanca pre  asistentov, to bola ďalšia podnikateľská myšlienka lídra OĽaNO. Ale popritom unikala práca s občanmi, voličmi. Navonok sa s nimi pracovalo, ale nič konkrétne sa pre nich neriešilo,“ napísala na blogu sme.sk. Tvrdí, že krátko po voľbách za ňou prišla Matovičova pravá ruka, poslanec Viskupič, ktorý jej povedal, že si za asistentku musí vybrať tajomníčku klubu. Keď odmietla, zvýšil na ňu hlas, že si ju musí zobrať, aby neprepadli peniaze, a že o tom nebudú diskutovať. Vtedy Ritomská prvýkrát pochopila, že sa veci uberajú iným smerom, ako čakala.

To, že sa Matovič nestaral o konkrétne problémy ľudí, svedčí aj prípad, ktorý sa odohral v roku 2012. Matoviča vtedy prosila o pomoc zúfalá žena z východného Slovenska. Tá dokonca dala do zálohy prsteň, len aby sa so šéfom OĽaNO stretla. Keďže nemala peniaze na vlak do Bratislavy, musela to riešiť týmto spôsobom. Čakalo ju však najväčšie sklamanie v živote.

„Ani tajomníčka klubu Táňa K. jej nevedela povedať, kedy sa pán Matovič pre ňu "uvoľní". Večer po skončení rokovania o 19, 00 hod. sa pani Ľubica rýchlo spojila s tajomníčkou klubu Táňou,  ale ona jej povedala, že pán Matovič odišiel na stretnutie a už sa nevráti. A bum, čo teraz , milá pani prespite a zajtra si ho počkajte. Ale nie, nemôžem, idem nočným rýchlikom domov a nemám na cestu. Nuž fanynku pána poslanca Igora Matoviča som odprevadila až do vlaku aj s lístkom. Na druhý deň mi telefonovala a spýtala sa, čo pán Matovič povedal na jej odkaz. Pán Matovič? Na Váš odkaz? Viete, nezľaknite sa, on ho ani nečítal, roztrhal ho predo mnou a rovno hodil do koša,“ opísala poslankyňa otrasný zážitok.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNOMária Ritomská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu