Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové spravodajské médium na Slovensku: Šéfovať mu bude známa tvár z Markízy!

(Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Na Slovensko prichádza nové médium, ktoré sa venuje výhradne politike! Stojí za ním medzinárodne uznávaný podnikateľ a viesť ho bude bývalá hovorkyňa TV Markíza Oľga Dúbravská.

Už onedlho budú mať slovenskí voliči a politici jedinečnú šancu na spoločnú komunikáciu. Na Slovensko totiž prichádza nové internetové médium s názvom Parlamentné listy SK, ktoré bude sesterským portálom v Česku známych Parlamentných listov CZ. Tie sa riadia sloganom „Nikto nám nediktuje, čo máme písať“ a v Česku patria medzi najčítanejšie weby. „Máme cca 600 tisícovú návštevnosť (RU) mesačne. V podstate fungujeme na princípe „politického FB“  a všetci politici tam majú rovnaký priestor bez cenzúry. Sme mimoriadne zdieľaní na sociálnych sieťach, za posledný mesiac sme mali 3 najšírenejšie správy na FB.“ uviedol Michal Voráček, jeden z akcionárov Parlamentných listov, ktorý má z mediálneho biznisu bohaté skúsenosti a po rokoch sa vracia na Slovensko.

Voráček je medzinárodne uznávaný manažér, ktorý zakladal Ringier na Slovensku a v Česku, pôsobil v TV Nova a Prima a 10 rokov bol viceprezidentom futbalového klubu Sparta Praha. Úspechy dosahuje aj v nových projektoch, medzi ktoré sa radia aj české Parlamentné listy (sú na trhu od roku 2011). Ich slovenskú verziu bude viesť bývalá novinárka a manažérka Oľga Dúbravská. „Parlamentné listy sú v Česku vplyvným, rešpektovaným a vysoko sledovaným médiom, zároveň sú citované prestížnymi európskymi a americkými médiami a našim cieľom je úspešne ich adaptovať na náš trh.“

Druhým akcionárom Parlamentných listov je miliardár a známy český senátor Ivo Valenta, známy svojimi podnikateľskými a sponzorskými aktivitami v športe v Česku aj na Slovensku. Šéfredaktorom bude dlhoročný novinár Matej Štrbák.

 

Viac o téme: MarkízaMédiáOľga DúbravskáParlamentnelisty.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu