Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Strana SKOK chce ísť do volieb s protikorupčnými opatreniami od TIS

Juraj Miškov
Juraj Miškov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Mimoparlamentná strana SKOK chce podľa jej predsedu Juraja Miškova účinne bojovať proti korupcii na Slovensku. Osvojila si preto 150 odporúčaní mimovládnej organizácie Transparency International Slovensko (TIS), ktorá politickým stranám nedávno ponúkla "mnoho malých a lacných riešení", ktoré by krajinu stransparentnili.

"Opatrenia sú oficiálnou súčasťou volebného programu našej strany a zaväzujeme sa ich presadzovať," uviedol dnes na tlačovej konferencii v Bratislave Miškov. Mimovládka vytvorila odporúčania pre takmer všetky oblasti verejného života, napríklad zdravotníctvo, súdnictvo, prokuratúru či políciu. Rieši aj prideľovanie stavebných povolení, obsadzovanie postov vo verejnom sektore, sfunkčnenie majetkových priznaní či financovanie politických strán.

"Žiadame úplnú odluku financovania politických strán od štátu, nech si to robia za svoje a nie za peniaze daňových poplatníkov," uviedol protikorupčný aktivista Kamil Krnáč, ktorý je členom výkonnej rady strany.

Na otázku, či sa tak strany nebudú viac spoliehať na peniaze od finančných skupín, Krnáč odpovedal, že to skryte robia už teraz. SKOK chce podľa jeho slov dosiahnuť, aby sa strana k financiám zvonka otvorene priznala. Miškov dodal, že komplexný protikorupčný program chce strana predstaviť na jeseň. Pomôžu im s ním európski odborníci.

Viac o téme: Juraj MiškovSKOK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu