Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výber najpikantnejších hlášok z tajnej nahrávky: Nešetrili Kisku, Fica, Radičovú ani Kotlebu!

Radoslav Procházka a Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Radoslav Procházka a Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Politické divadlo Procházka verzus Matovič zase hýbe Slovenskom. Po tom, čo sa tajná nahrávka objavila celá na internete, sa dvaja kohúti pustili do seba. Z celého prepisu sme vybrali tie najzaujímavejšie výroky, ktorých sa Procházka s Matovičom dopustili.

Andrej Kiska

Procházka: Kiska síce spravil na začiatku veľmi dobré strategické rozhodnutie predplatiť si na rok dopredu Focus (prieskumná agentúra). Že to rozhodnutie je bolo úplne ehm... No, že proste rok robí s Focusom a vie prečo a vie ako.

Matovič: Tak oni na neho pôjdu strašne. Ale si myslím, že oni si nechajú najsilnejšie kalibre na neho do druhého kola.

Procházka: Jasné. Oni ho zrušia (Kisku) za 24 hodín úplne, no nie úžerou a tak ...

Matovič: Neustojí diskusie?

Procházka: Vytiahnu účty, ktoré došli peniaze z Dobrého Anjela, kde si on nechá preplatiť nejakú, vieš.

Matovič: Myslíš, že takto?

Procházka: Mhmm

Matovič: Vieš, ja som myslel, že vytiahnu ľudí, že zobral som niekedy práčku, zobrali mi dom. Ty vole.

Procházka: To podľa mňa spravia ešte pred druhým kolom a v druhom kole vytiahnu také, že jááj skladáte sa mu na súkromné lietadlo a večeru vo Fuzy. To som ja počul, že také majú akože nejaké oné papiere. A tak oni sú hovädá, vieš oni pôjdu aj…

Iveta Radičová

Matovič: A Radičová sa vráti, čo si myslíš?

Procházka: Kto?

Matovič: Radičová.

Procházka: Už na ňu nikto neni zvedavý, Igor.

Matovič: Ona sa stránila, stránila, stránila až pre tých ľudí zovšednela. 

Procházka: Ona prehrala voľby a potom ich ako keby vyhrala, ale neustála. Čiže ona nemá nejakú aureolu niekoho, že kto dokáže s tým Smerom zatočiť. Nemá.

Matovič: Jediná výhoda by bola, že ona by podľa mňa jediná dokázala postaviť do pozoru Figeľa a Bugára. Tak idete s Ficom, nejdete s Ficom – jak to urobila. Vieš, ona to urobila v roku 2010 alebo kedy. A vtedy Figeľ kapituloval hneď na druhý deň, vieš…

Robert Fico

Procházka: Tam sú iné preferencie, než sympatia, to je to, že koho poznáš, ja si myslím, toho povieš. Teda mňa sa to ešte nikdy nepýtali, ale ono je to skôr o poznateľnosti, ako o nejakej akože veľkej obľube. Ale môžeš máš pravdu, lebo aj Smer, Fico mal dosť dlhodobo akože, dlhodobo akože roky dvojnásobne vyššie čísla osobné ako mal Smer. Keď si zoberieš tie prvé voľby v 2002, čo kandidovali, oni mali 13% a Fico mal 30%.

Matovič: Mal vtedy 30 ty vole fakt, to by ma nikdy nenapadlo.

Procházka: A on v čase, keď odchádzal z SDĽ-ky a zakladal Smer, tak v tom čase už bol rok v prieskumoch ako najpopulárnejší politik, pred Mečiarom a dlho nevedeli proste tie čísla premeniť na tie stranícke, no asi tam je nejaká zotrvačnosť, vieš asi tam je nejaký taký zvyk.

.....

Procházka: Igor, povedz mi ale že oné, ty si myslíš, že Fico vyhrá tie voľby?

Matovič: Ktoré, teraz? Neviem, ja čo podľa toho, čo sú prieskumy, ale ja by som bol rád, keby prehral do riti, lebo to by bolo, že síce ešte chvíľu by kopal, ale akože to by psychicky neuniesol.

Procházka: On by podľa mňa neostal v politike robiť premiéra.

Matovič: Ale zostal, zostal a strašnú zlobu by tu narobil. Podľa mňa by zmenili volebný systém. Všetko by porobili, také zlo, také zlo by tu narobili strašné.

Procházka: Tak on má strašne veľa zarobené.

Zvoní telefón

Procházka: On vyslovene je už unavený, jeho to už nebaví, on je akože chorý z toho a je pod strašným tlakom a je akože nešťastný z toho a ja som sa bavil s Kalim ešte dávno, pred troma mesiacmi a on mi hovoril, že on sa na to tak strašne upäl, že on si nevie predstaviť, že on by prehral a že by sa tváril, akože dobre, tak som ďalej premiérom. Takže možnože aj on počíta s tým, že bez ohľadu na to, jak dopadnú voľby, tak bude nový premiér.

Matovič: Inak to som už aj ja počul, lebo minulú nedeľu bol vo Frontinuse, v rádiu. Počul si to, či nie?

Procházka: Nepočul.

Matovič: Bol neuveriteľne nervózny a že s 12 ľuďmi prišiel na tú diskusiu. S 12 ľuďmi, 12 tabletov, otázka, normálne ľudia direkt, takže poprvé chceli od toho redaktora, aby cenzúroval otázky, ktoré áno a ktoré nie a on, že nie, ja idem tak isto ako ostatným - doradu, tak že lístočky mu tam vypisoval Erik Tomáš, že ako ktoré má a ktoré nemá, a že ich úplne odignoroval, že Fico zakaždým keď nejakú takú otázku dostal, tak tri štyri vety dal take úvodné rozvláčne 30 sekundové, po 30 sekundách mal napísané v tablete presne, čo má hovoriť, čítal. Normálne, 12 ľudí si predstav, že nabehne s tabletmi ... každý na niečo bol zameraný.

Po tej relácií, že jak sa vypli mikrofóny, že hrešil jak pes, jak pohan, že technik tam teda bol. Tak potom on to napísal na status, ten moderator, že Erik Tomáš mu potom volal, že nech to okamžite stiahne, že na jeho mieste by to okamžite stiahol, lebo nevie komu všetkým môže tým ublížiť. On to pochopil ako vyhrážku voči rodine, úplne nechutné, volal mi ten redaktor, že čo s tým, že či si myslím, že mu môžu nejako ublížiť. Ale akože z toho je podľa mňa aj jedna vec zrejmá, že akože poprvé tá nervozita, po druhé, že 12 ľudí, že do prčíc, tak až príliš si neverí alebo nechce ani najmenší náznak chyby urobiť. A do predele, že ide do Frontinusu, 20 tisíc ľudí čo počúva, tak tam Fico ide. To znamená, že si naozaj veľmi veľmi neverí. Včera mi viem že niekto, tiež to bolo v tomto duchu, akože si neveria. Že sú fakt nervózni okolo toho štábu, že to naozaj nemusí vôbec vyjsť, tak ako si to oni predstavujú.

Marián Kotleba

Matovič: Ale som sa dopočul, že Kotleba ide s nejakým referendum, alebo čo by chcel, čo zvažuje, ja neviem… Tak kukám, že fúha, teraz nechať Kotlebovi, že aby potom tri a pol ročnom vákuu vybehol von s nejakým referendum veľkým, tak ho máme nabetón v parlamente.

Procházka: Dneska som videl prieskum nejakej tej onej, NOVA-ckej agentúry Abakis, Kotleba 16%.

Matovič: To sa mi nejak nezdá.

Procházka: Ani mne, ale vieš aké čísla oni produkujú. Ale to že bude v parlamente sa mi zdá čoraz pravdepodobnejšie. Jeho by museli na tej župe chytiť na nejakom ťažkom prúseri a to on si dá pozor.

Matovič: Ísť na Kotlebu, by sa dalo ísť, len cielene sa dohodnúť, že týchto zoberieš a týchto chytíš trošku light, akože tú tému, ale rozumne. A budeš mať síce tvrdé, možno tvrdšie vyjadrenia, riešenia zároveň tej problematiky, ale aby tí ľudia videli, že dobre, že hentam máme istotu a v podstate hovorí to, čo Kotleba… dobre nehovorí to úplne tak, ale hovorí to. Síce tam niektorí hovoria, že s takýmto niečím ísť by sa nemalo, akože demokratická strana by nemala operovať, ale teraz si myslím, že tuto účel svätí prostriedky v tomto. Ako keď sa ho chceme zbaviť, ten vulgárny nacionalizmus dostať do parlamentu, tak mi mu musíme zobrať tú rétoriku a jemne akože priblížiť sa k tomu jeho voličovi na kobylku.

Pavol Hrušovský

Procházka: Najhoršie je, že som sa od človeka, ktorý tam priamo sedí dozvedel, že Hrušovského tím ide robiť zle osobitne mne a trochu aj Kiskovi, ale hlavne mne, že si povedali, že ešte to zvrátime, že pre nich teraz vlastne neni cieľ ani nie že sa niekam dostať, ale nebyť podo mnou. Každý má také malé ciele a Dano Lipšic dúfa, že sa nedostanem do druhého kola a títo chlapci, že budem pod Hrušákom… Že oni v zákernosti si nič nezadajú so smerákmi, akurát nemajú toľko možností…

Matovič: A počul si niečo, že od Maďariča išla ponuka kádehákom taká nejaká, že nech si to dobre rozmyslia, že koho podporia, že potom sa môžu dohodnúť.

Procházka: Ale tak sú dokonca iné veci. Vieš, čo som ja počul Igor?

Matovič: Ale toto neni, to povedal že verejne niekde, ale ja som to nikde v médiách nezachytil do riti.

Procházka: Fakt? Ja len viem, že ho promuje Béla na svojom FB. Že Fico bol teraz na diskusii v Žiline a že on tam otvorene hovoril ľuďom, že voľte Hrušovského, keď už teda nie mňa, lebo že štandardné a nie blázni a mladí.

Matovič: A prečo to robí? Si to prečítal, že čo s tým sleduje?

Procházka: No tak vedia lebo že Hrušovský.

Matovič: No tak Hrušovského pochopím. Ale prečo to všeobecne hovoria? Eurovoľby a štandardné strany.

KDH

Procházka: Oni si ho zaslúžia. To ti chcem povedať, že, všimni si, čo sa prihodilo pri tých emisiách, oni nespomenuli ani jedinýkrát meno Brhel, ani jedinýkrát nešli proste naozaj po lopte, len sa okolo takto motkali a keď došiel Braňo Škripek na osobitný kontrolný výbor na Sisku, že dajte mi do programu, že budeme pýtať tie informácie, že tak všetci kádeháci do jedného boli proti, aj mosťáci. Čiže tam sú dohody pouzatvárené na tých najvyšších poschodiach, akože nemyslím ani straníckych, ale sponzorských. A oni si akože, že normálne 2016 si myslia, že pôjdu v koalícii so Smerom, ani sa nedostanú do parlamentu.

Matovič: Ja by som si nebol taký istý, že sa nedostanú.

Procházka: Dobre a keď sa dostanú so šiestimi percentami a s deviatimi poslancami, načo to potom bude?

Matovič: Tak ja si myslím takisto, že to je jediná cesta, že ich zatlačiť tak nízko k tým piatim, dostať ich tak nízko k piatim, aby si povedali fúha, tak toto si nemôžme dovoliť, lebo už ked’ pôjdeme, tak dopadneme ako HZDS… lebo ešte kým budú mať svojich 8-9, povedzme, tak si ešte môžu povedať, že zariskujme to, lebo keď nás tretina voličov aj opustí, stále prežijeme. Zariskovať to so šestkou, že pôjdu do nejakého zväzku s Ficom, tak to teda ... a Fico pri tom aký je, on im cucne tých voličov. On v pohode tam spraví konzervatívne krídlo a vybavené.

Procházka: To spraví v pohode, len, vieš tá ich úvaha, že aby sme nešli do toho, aby sme tú značku nepochovali, tak tí ľudia tam majú v paži, oni vedia, že to bude ich posledná šanca ešte niekde uplacírovať rodinných príslušníkov.

Matovič: Dobre, ale v tom prípade aj so šiestimi pôjdu.

Procházka: Dobre pôjdu, ak ich Smer bude na niečo chcieť, lebo tých deväť poslancov im môže byť úplne na houby. To radšej s SDKÚ, ked’ budú mať oni 14. Uvidíme, ja si myslím Igor, že sa to celé pre ešte premotá. A že sa to oné, že to bude vyzerať inak. Ja si neviem predstaviť, že by to takto mohlo íst’ ešte ďalšie dva roky. Hej, šak sa na to pozri, to je katastrofa.

......

Matovič: No, a kádeháci, teraz ten Maďarič dal normálne nejakú ponuku, že keď si to správne rozmyslia, tak pustia hlasovanie pri tej ústave, že dajú zelenú kartu a že vraj to zaznelo aj v médiách, verejne, verejne ponuka, verejne korupčná ponuka. Toto tu akože čo to je, je to korupcia, či nie je to korupcia? To je že politický obchod, ale podľa mňa to je korupcia. Akože dávam nejaké, obchodujem doslova zo svedomím tých poslancov. Čo, čo to je? To je strašné!

Daniel Lipšic

Procházka: No mne sa zdá, že prosto ľuďom neni sympatický.

Matovič: Ale on preferencie osobné má, do riti, ja to nechápem.

Bez bločku pol na pol

Procházka: A tú obchodnú, som ťa chcel poprosiť o nejakú túto kamarátsku zľavu na inzerciu u vás.

....

Procházka: Igor, vieš mi oné, vie mi niekto naceniť tú inzerciu u teba? Tak nejak akože to...

Matovič: Čo potrebuješ? Ja som si tuto doniesol k tomu, to sú rozmery, počkaj ja donesiem nejaké pero, keď tu je.

Procházka: Viem sa dostať aj na zadnú stranu?

M: Teoreticky asi áno. Normálne tam je príplatok 50%, ale zase oni ju tak nepredávajú. Takže ako, my sme teraz prvýkrát sme spravili po 15-17 rokoch alebo neviem koľko to robíme, sme urobili to, že prvý jediný rok sme mali pevné ceny, ale tak cenník bol vždycky pevný, ale že pevné pravidlá rozdávania zliav, sme mali vtedy natvrdo.

Procházka: Ne ne, chcem ísť sem.

Matovič: Ak chceš ísť iba do posledného.

Procházka: Noo, lebo nemám toľko peňazí, vieš. Čiže tu je uzávierka asi 4. až 5. marca, že?

Matovič: No, v stredu večer v podstate stačí všetko.

Procházka: Dobre, 5. marca, 5. marca je uzávierka a Igor, prosím ťa, všade tam, kde sa dá, sa mi na to spýtaj, že pol strana vzadu.

Matovič: Hmm.

Procházka: Čo stojí všetkých 39 polstrana?

Matovič: Takto, no maximálna zľava je, hovorím že, pre politiku tým, že máme tam vlastne rozličné spôsoby, bud’ ideš v titule, máš za opakovanie zľavu alebo ty týmto že ideš do všetkých vydaní, asi chceš ísť do všetkých vydaní, do všetkých tých titulov, tak vlastne sa narátavajú ako keby máš opakovania v jednom titule, takže ono vlastne takisto, keď v jednom týždni zoberieš všetky tituly, tak dosiahneš tú najvyššiu zľavu, tak že máš tam vlastne 50. 50 zľavu máš a vlastne na tej zadnej strane by mala byť pol stránka, čiže poviem ti podľa tohto. Tu je vlastne cena za polstránku na jedenkrát. Vo vnútri je 9570 hrubá cena a z toho polovička. Čiže 9570 mínus 50%, čiže nejakých, ja neviem, to je 4800?

Procházka: Uhmm.

.....

Matovič: No a plus dphčka ešte potom. Tá mi koľko vychádza z toho, 20% navyše, okolo tisícky. Tak záleží jak, že jak by si to chcel platiť, lebo šak vtedy mi Rado Gloznek, ten konateľ hovoril, že tá baba, čo bola od teba, alebo čo, tak hovorila, že viete to platiť tak, že nejako, že časť oficiálne, časť neoficiálne. Tak ty musíš povedať, že koľko, jak to chceš, nám to je.

Procházka: Jak mi, jak mi ty to umožníš.

Matovič: Jak ty chceš, ty povedz.

Procházka: Pol na pol.

Matovič: Čiže čo, z tých 4800, 2400 bez dépeháčky a 2400 s dépéháčkou? Takto, no nikdy sme to nerobili, ako Rado mi vtedy hovoril, že či takéto niečo vieme spraviť. Ako ja som mu povedal, že za 15-17 rokov sme nikdy nikomu nedali nič bez dokladu, no ale.

Procházka: Keď né, ne. Igor, počúvaj, keď né ne. To je posledná vec, ktorú by som oné chcel, že vieš, mi ako.

Matovič: A ty máš teraz ako na tom transparentnom účte aké výdavky?
 Všetky? Aj toto napríklad by tam išlo? Či tam by bolo vidieť
za akú zľavu sme to predali, či nie?


Procházka: Ee, nebolo, tam sú neni oné, účely.
 Tam je len, že koľko odišlo. Tam neni, že komu.

......

Matovič: Dobre, s platením jako?

Procházka: Jak mi povieš.

Matovič: Čiže dokopy, keď to je 14400.

Procházka: Tak ale ono to neni úplne presne 14400.

Matovič: Približne, takže to je sedem, či počkaj koľko to je.

Procházka: Pozri sa, tu je to 4785.

Matovič: Zaokrúhli to teraz, to je jedno. 4800 plus 2400, to je 7200, tak máš to 14400.

Procházka: Áno, ale akože približne, reálne to bude aj 4250 podľa mňa.

Matovič: No menej. 14000…. Jáj áno, tak áno, máš pravdu. Toto by si chcel zaplatiť pol na pol približne, tak?

Procházka: Jak s tým nemáš ty problém.
 Lebo pri takom objeme to proste nemá kto ako odkontrolovať.

Matovič: Dépeháčka tam je nejakých 2 800 eur asi z tohto.

Procházka: Uhm.

Matovič: A tebe je jedno aký pomer by tam potom bol?

Procházka: Mne áno.

Matovič: Čiže teoreticky aj 90 percent bez dokladu?

Procházka: Uhm.

Matovič: Desať percent.

Procházka: Uhm.

Matovič: na doklad? No, hovorím ti, my sme to nikdy neurobili
a nechcel by som to ani robiť.

Procházka: Nerob to Igor. Ne, nechcem, aby si ty mal 
z toho nejaký úzkocitný pocit. Fakt, to nestojí za to akože.
 A rozmýšľaj ináč nad tou onou, nad tou politickou vecou.

.....

Matovič: Nebudeš moc dĺžny po tej kampani?

Procházka: Keby som mal byt’ akože dĺžny, tak sa na to vyseriem, nemá to význam sa nechat’ zo seba spraviť niekoho bábku.

Matovič: Šak ale koľko budeš mať takých, že nemusíš vrátiť z toho pol milióna?

Procházka: Vieš čo, ja som oné, v istej chvíli proste musel spraviť take vnútorné rozhodnutie, že fakt pôjdem do toho s vlastnými úsporami a mám v tom proste veľa akože svojich peňazí a aj sa mi ľudia vyzbierali ináč celkom slušne.

Matovič: Koľko ti dali už vlastne?

Procházka: Ja už ani nevie, ale určite cez 50 tisíc.

Matovič: Dosť.

Procházka: A to bolo na začiatku, že ja som proste si to tak povedal, ale preto to tá kampaň aj tak vyzerá, vieš že to je na kolene, že je to lowcostovo.

Mediálna blokáda

Procházka: A citiš tam nejaký ban, akože zhora niekde, alebo?

Matovič: Určite tam je. Akože ideme dat’ tlačovku – o desiatej kádeháci, akože priority na najbližšiu schôdzu KDH. 5 novinárov, či 5 kamier a 15 novinárov. O pol jedenástej my na tom istom mieste. Dobrá téma, všetky stojany zostanú, kamery sa presunú k tým gaučíkom, zostane tam zo Sity a Tasr redaktor. My skončíme, po nás hneď začína Bugár a zrazu všetci spátky, tam vzadu sedia, vieš, takže všetci spátky. Takže to je... Ale zas na druhej strane to pri tomto prúseri aký je, vlastne, že sme mediálne vypnutí, že si držíme plus mínus stále nejakých 8-9 percent v prieskumoch, sa ešte čudujem.

Procházka: Máš pravdu, teraz keď nad tým rozmýšľam, tak ja telku moc nepozerám, takže skoro vôbec nemám na to čas a vždy ma to utrápi, keď vidím jaké správy, ale viem, čo myslíš a s tým sa asi ani nedá moc čo robiť, že?

Matovič: Tak Jojo tam išiel bojovať neviem s kým, tuším s Galkom zvolával nejakú tlačovku, že neviem, kto to spravil prieskum, že koľko ako, kto má, aká politická strana aký priestor. Tuším iba v STV to bolo a v Rozhlase, iba vo verejnoprávnych médiách. A nám to vyšlo také niečo, že Fico 59-krát a Frešo tuším bol druhý v poradí 29-krát a my sme mali dvakrát, že som tam bol ja. Tam je 14,5 krát viacej Frešo, alebo zástupca SDKÚ…

Procházka: Tak ako vieš, ved’ oni už teraz majú polovičný počet vašich poslancov. Oni majú 7 alebo 8 poslancov. Oni majú presne osem z 11 traja odišli, majú osem poslancov, vy mate dvakrát toľko.

Matovič: No nie toľko, ale…

Procházka: Koľko mate? 15?

Matovič:13 tuším, 16 sme mali a teraz máme 14

Procházka: Jáj počkaj, už odišla aj Ritomská, 14

Matovič: Áno, 13 má KDH, 14. Ideme si preto robiť vlastné noviny po tom prvom kole prezidentských volieb vlastne prvýkrát akože do schránok. Takže chceme systematicky takou A3 akože komplet celé Slovensko. No, musíme niečo robiť, aspoň noviny, leták.

Hospodárenie OĽANO

Matovič: 2 roky sme držgroši, na nič sme neminuli, všetci hovorili poďme, poďme robiť nejaké noviny, letáky, nerobili sme to a teraz nám to aspoň zostalo. Šak reálne ja neviem, či sme minuli za tie dva roky 300 tisíc eur, ani to nie podľa mňa akože, možno 200 ale počkaj, kde by sme to minuli, nech 100-tisíc, aj to som prehnal. Takže, no a čo sme si zaplatili predošlé voľby tak 500, čiže plus sto, možno 650 – 700 sme minuli z 5 miliónov, ktoré teoreticky by sme mali dostať, takže 4,3 na tie dva roky máme.

Procházka: Tak to je akože, to je dosť cool. Akože to sa dá spraviť veľa roboty. Zvlášť keď vy ste šikovní, lebo vy viete robiť lowcostové veci a možno tie lowcostové veci lepšie fungujú.

Koľko stála Procházkova kampaň

Matovič: Koľko máš celkový rozpočet, koľko asi do toho dáš? Dokopy, keď to zrátaš.

Procházka: Teraz, všetko?

Matovič: Dokopy, dokopy, dokopy, dokopy, do prvého kola, nehovorím o druhom kole, tam už…

Procházka: Igor, koľko vyzbieram. Akože, teraz normálne že odpisujem veci, ktoré by som chcel, regionálne televízie som dostal ponuku – pár minutové profily, nemám na to prachy, musím to odpísať.

Matovič: Či koľko odhaduješ do konca prvého kola?


Procházka: Od teraz?

Matovič: Né, od začiatku. Úplne, úplne, úplne, úplne.

Procházka: Asi šesť kíl.

Matovič: Tak? Ty vole, to je dosť.

Procházka: Uhm.

Matovič: Doteraz koľko asi?

Procházka: Asi pólku. Počkať, tak to potom né,
tri kilá už nenazbieram. To už nedám. Tak päť. Pol, pol mega. Kiska v tom má už podľa mňa jeden a pol mega.

Matovič: Myslíš?

Procházka: Mhmm.

Matovič: A v čom asi by to bolo?

Procházka: V PR. PR je strašne drahé. Ja nemám PR, lebo na to nemám peniaze.

Matovič: A to sú čo, to sú akože? Že zaplatíš niekde novinára a nikto to nepreveruje?

Procházka: Nie, agentúra to rieši.

Matovič: Zadáš agentúre a ona si to, to musí dostať nejakým spôsobom niekam tam.

.........

Matovič: Ty máš nejaké tie, to mi hovoril niekto, že bigboardy či megaboardy máš niekde po Slovensku ich máš toho dosť, či mal si?

Procházka: Nemám práveže, ja som úplne poddimenzovaný v tom outdoore, lebo proste ja nemám takú palebnú silu jak dojde, že Fico došiel minule a dal im na stôl na outdoor 7 kíl. Došli do Ringieru, printová inzercia 100 tisíc…

Matovič: Ty vole

Procházka: Ja mám printovú inzerciu v Ringieri 15. 15 ku 100.

Matovič: A koľko z toho už asi vydal?

Procházka: Nič.

Matovič: Či to teraz pôjde ako masovka?

Procházka: Teraz to pôjde, tam bude posledné dva týždne, v každom čísle vo všetkých tituloch. Všade.

Matovič: Ja čo chcem íst’ akože na neho, tak to chcem akože využiť teda naše noviny, že chcem dať prečo nevolíme, to chcem dať akože spoločné posolstvo v podstate za klub, lebo v tomto sme neni jednotní, že kto koho volí trebárs. Ale aj keby čo robíme, tak to teda určite neupraceme, aby sme všetci volili niekoho jedného. Ale určite chcem ísť s tým, že jednou stranou, že prečo nie Fica. Toto tam chcem dosť prikúriť akože s tým, lebo čo to tam, to je akoby pluvátko, keď henten tam také šajby do toho dá, jak hovoríš.

Procházka: To neni úplné pluvátko, lebo tvoje tieto majú taký ten punc autenticity. To je, to podľa mňa má istú dôveryhodnosť. Pre ľudí určite.

Reklama v televíziách

Matovič: Ale akú to má sledovanosť?

Procházka: Neviem. Teraz akože napríklad sú, že spoty v televízii. A ja akože neviem, že koľko si ich budem môcť kúpiť. Jojka má vysoké ceny.

Matovič: Ja som pozeral, že v Markíze či čo to, niečo som, dneska som tuším že čítal na Smečku, že iba ty si zatiaľ priznal, že to využiješ a že 2000 eur tuším na Markíze, či jak to stojí? Jaký to má čas vysielací?

Procházka: Rôzne sú tie vysielacie časy.

Matovič: Ale šak rovnaká cena asi nie?

Procházka: V Markíze hej, v Jojke nie.

Matovič: No ale potom jaké rôzne, dúfam, že nie niekedy poobede hocijaké somariny? Tam je nejaký primetime? Neni asi, že?

Procházka: Ale oni to majú v nejakých blokoch a v tom úplnom vyslovenom primetime to nemajú, ale majú to také, že o piatej o šiestej, keď to pozerajú ľudia tie seriály.

Matovič: Ked’ chce niekto kúpiť, že pred začiatkom televíznych správ, tak pustia či ako?

Procházka: Oni to tam majú podľa toho, že koľko spotov si kúpiš, tak ťa nasadzujú nejako, ale majú jednotnú cenu za všetky časy a neviem, či to môžeš priamo ovplyvniť, neviem jak to tam je. Ja som to nepochopil ten ich systém.

Matovič: Lebo viem, že pred parlamentnými voľbami niečo tam Fico tam treskol, že to bolo na Markíze pred správami posledný spot alebo čo, ale to bola šupa. A to asi aj stálo, to asi nebolo za 2000 Eur. Lebo to možno, to je asi dodatočné, že čo dajú za komerčnú cenu, že hento je za tú nejakú zvýhodnenú rovnostársku cenu.

Zaplatené prieskumy

Procházka: A hlavne, keď si zoberieš, tak za ten čas, Focus za toho pol roka vydal asi 12 prieskumov. A ty vieš, koľko stoja prieskumy...

Matovič: Neviem. My sme si nikdy nerobili prieskumy, ako robili sme jeden shit, ale to ma napadlo...

Procházka: Jeden prieskum u takej veľkej agentúry, bez výsledkov, že si nekupuješ výsledky. Ja to neviem, teda, že by sa dal kúpiť výsledok, ale všetci mi hovoria, teraz mi napríklad hovorili, že ten predposledný ako ľudia, ktorí sú proste pri zdroji, že ten Focus prvý, čo som mal 7,7, tak tam normálne, že mne zobrali 3% a pricapili ich Kňažkovi za 15 litrov. No a či to je pravda? No ale povedali mi to ľudia, ktorí akože sú neni akože moji ľudia. No a ten Focus, proste akože, vieš, že zaplatiť na rok, to je no a tých billboardov má teraz toľko čo Fico a bigboardy sú drahé jak prasa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu