Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hlina protestuje pred Širokého vilou: Takto to ďalej nejde!

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslancovi Národnej rady SR Alojzovi Hlinovi (KDH) sa nepáči riešenie kauzy Váhostav-SK. Pred vilou Juraja Širokého v Záhorskej Bystrici avizoval, že usporiada 4. mája protest na Námestí SNP a 11. mája príde opäť pred dom akcionára firmy. Verí, že prídu aj ľudia, ktorí povedia, že "takto to ďalej nejde".

Pred Širokého vilu neprišiel v dnešný deň Hlina podľa svojich slov náhodou. "Prvého mája je sviatok práce, ľudia sa tešia, že je práca. Na Slovensku sa tešia na dvakrát, prvýkrát, že majú prácu a druhýkrát, že im ju zaplatia. Tu je vila človeka, ktorý s tým má problém. Naobjednáva si a neplatí, a teraz našiel záchrancu svojich avantúr v štáte a daňových poplatníkoch," povedal.

Váhostav-SK nie je podľa neho príbehom stavebnej firmy, ale príbehom o fungovaní štátu. Odmieta, aby dlhy súkromnej firmy platili daňoví poplatníci, pokiaľ jej vlastníci nemajú problém s vlastným bohatstvom. Tvrdí, že keby Široký založil svoj majetok, boli by peniaze na vyplatenie veriteľov Váhostavu-SK. "Nech si dlhy platí ten, kto ich spôsobil," uzavrel.

Veritelia stavebnej spoločnosti Váhostav-SK schválili vo štvrtok 30. apríla upravený reštrukturalizačný plán firmy. Odobriť ho musí ešte súd. Vláda sa ešte pred schôdzou veriteľov dohodla s predstaviteľmi firmy Váhostav-SK, že sa vzdá 49 % svojich akcií v prospech malých veriteľov. Štát súčasne avizoval, že bude odkupovať pohľadávky malých veriteľov vo výške 50 % ich hodnoty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu