Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky opozície so Smerom, sága pokračuje zajtra!

Odvolávanie Figeľa prerušili. Pokračovať sa bude zajtra. Zobraziť galériu (22)
Odvolávanie Figeľa prerušili. Pokračovať sa bude zajtra. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Poslanci dnes pokračuovali v diskusii k odvolaniu Jána Figeľa z funkcie podpredsedu parlamentu. Mimoriadna schôdza bola zvolaná najmä z dôvodu zmien v zákonoch o reštrukturalizáciách. Keď sa Smeru podarí odvolať Figeľa, opozícia sa vzdá funkcií vo výboroch. V pléne sa poslanci prekrikovali a hádali. Schôdza skončila o siedmej hodiny a pokračovať bude zase zajtra.

Situáciu sme sledovali ONLINE

Ďakujeme za pozornosť.

19:05 Do rozpravy je ešte prihlásených 20 poslancov, samotné tajné hlasovanie o Figeľovom odvolaní bude nasledovať po vystúpení všetkých rečníkov, čo môže trvať až do budúceho týždňa. Hlavný aktér schôdze, Ján Figeľ, zatiaľ nevystúpil. Nie je ani na zozname prihlásených do rozpravy. Ako podpredseda parlamentu však má právo vystúpiť s prejavom kedykoľvek.

19:00 Schôdzu Jana Laššáková prerušila. Pokračovať sa bude zajtra od 9-tej hodiny.

18:52 "Premiér Fico dáva odvolať Figeľa, lebo pre štát zabezpečil nižšie ceny. Celý národ si to bude pamätať. Zároveň oceňujem, že sa opozícia v prípade dokonania tejto politickej popravy vzdá riadiacich funkcií v parlamente," povedal v závere rokovacieho dňa podpredseda SaS Ľubomír Galko.

18:40 Dvadsaťtri poslancov sa prihlásilo ústne do rozpravy k odvolávaniu podpredsedu NR SR Jána Figeľa z funkcie. Dnes sa hlasovať zrejme nebude. Na záver rozpravy písomne prihlásených poslancov prišiel do sály aj Figeľ. Nesadol si však na miesto vyhradené pre podpredsedu NR SR, ale medzi poslancov KDH.

Pokračovanie 49. schôdze Národnej
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: TASR)

18:36 Takmer celá opozícia sadla podľa Juraja Miškova Ficovi na lep. "Podhodil návnadu v podobe boja o kreslo podpredsedu národnej rady Jána Figeľa a opozícia sa tejto perfídnej hry chytila. Ľuďom tak ukázala, že boj o vlastné stoličky je dôležitejší ako kauza Váhostav či riešenia pre podvedených živnostníkov," povedal Miškov a dodal, že Fico sa tomu iba smeje.

18:20 Rozhodnutie Smeru odvolať pre kauzu Váhostav Jána Figeľa z funkcie podpredsedu parlamentu bolo veľkou politickou chybou, ktorá má potenciál eskalovať studenú vojnu medzi politickými silami v spoločnosti a vohnať stranu Roberta Fica do izolácie. V dnešnej diskusii na TABLET.TV sa na tom zhodli rektor Akadémie médií Eduard Chmelár a publicista Juraj Hrabko.

18:03 Slova sa ujal aj Pavol Hrušovský: "Poznám Jána Figeľa osobne. Pri voľbe za podpredsedu národnej rady zo 144 platných hlasov dostal podporu 114 poslancov. A my ho teraz ideme odvolávať, hoci na jeho dovolanie neexistujú žiadne, ani politické, ani iné dôvody."

Pokračovanie 49. schôdze Národnej
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: TASR)

17:48 Figeľ informoval, že opozícia plánuje vytvoriť legislatívnu pracovnú skupinu zameranú na reštrukturalizáciu firmy Váhostav. Na margo včerajšej a dnešnej diskusie poznamenal: "Odvolávanie opozičného predstaviteľa kvázi za dianie v minulosti nemá obdobu. Zároveň je to zakrývanie vládnej zodpovednosti v štvrtom roku vládnutia za podvod, ktorým je samotná reštrukturalizácia Váhostavu. A za podvod, za ktorým je dlhoročné protežovanie alebo ochranná ruka slovenských štátnych orgánov nad správaním sa Váhostavu." 

17:30 Podľa premiéra Roberta Fica si Figeľ nezaslúži nič iné ako odvolanie. "Niekto musí niesť politickú zodpovednosť. Ak zoberieme konkrétne faktúry živnostníkov, eseročiek a malých akcioviek, podstatná časť z nich vznikla v troch veľkých zákazkách podpísaných Jánom Figeľom v rokoch 2011 a 2012. Podstatnú časť problémov spôsobil pán Figeľ, ktorý politicky tlačil na firmy a tie ponúkli nereálne ceny."

Pokračovanie 49. schôdze Národnej
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: TASR)

17:13 Pod návrh na odvolanie sa podpísalo len 45 z 83 sociálnych demokratov, Igor Hraško z OĽaNO sa pomerne oduševnene počas svojho vystúpenia pýta najmä poslancov Smeru: "Ako pomôže odvolanie Figeľa malým firmám, veriteľom?" Vo svojom emotívnom prejave pokračuje: "Fico je kaz - klamár, alibista, zbabelec!"

16:59 Hlasovať by mohli poslanci dnes, stále však ešte niektorí čakajú na vystúpenie v rozprave, ktorá sa opäť vyostruje. Prevažne rečnia opoziční zákonodarcovia, ktorí sa stavajú na stranu Jána Figeľa. Zámer Smeru odvolať ho vnímajú ako pomstu za to, že ako minister dopravy prekazil sociálnym demokratom megakšeft s diaľnicami.

16:44 Šéfa KDH Jána Figeľa by mali z postu podpredsedu Národnej rady SR odvolávať len poslanci Smeru-SD. Žiadny poslanec opozície by sa na hlasovaní nemal zúčastniť, potvrdili to predstavitelia opozičných strán KDH, Most-Híd, OĽaNO a SaS.

16:32 "Predvídali sme mnohé problémy, ku ktorým nakoniec došlo, no vy ste sa vtedy zdržali hlasovania a nám chýbal jeden hlas," uviedla na margo námietky, že Smer tejto situácii nijako nepredišiel Oľga Nachtmannová.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: nrsr.sk)

16:15 "Chybou je to, že sa stavia diaľnica zo západu na východ, keby to bolo naopak a stavalo by sa z východu na západ, tá diaľnica by už bola dávno postavená," myslí si Štefan Kuffa z OĽaNO.

16:01 Slova sa neustále ujímajú na striedačku poslanci KDH a poslanci Smeru. Dušan Jarjabek sa snažil vniesť do debaty kultúru: "Nechajme tie invektívy!". Monika Gibalová pripomenula moto neapolskej mafie: "Kto kradne málo, ide do väzenia. Kto kradne veľa, robí kariéru."

15:46 Anton Martvoň zo Smeru sa pléna opýtal hneď dve otázky, najprv: "My máme niesť zodpovednosť za niečo, čo sa stalo za pána Figeľa?" a chvíľku za tým: "Kde je pán Figeľ, keď sa tu práve dnes on odvoláva? Keď ste vy chceli odvolať našich ľudí, tak tu sedeli!" Nato ho niekto v rokovacej sále vysmial.

15:37 Bývalý minister školstva Martin Fronc okomentoval dianie na mimoriadnej schôdzi: "Chvíľami mi rokovanie Národnej rady SR pripomína cirkus." 

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: nrsr.sk)

15:21 Pavol Abrhan z KDH dostal priestor na vyjadrenie: "Sú kontrolné pozície, ktoré musí mať opozícia." Za touto vetou sa ozval ojedinelý potlesk, Abrhan pokračoval: "Pán Martvoň, konečne sa vám podarilo dosiahnuť, že budete kontrolovať SIS-ku, gratulujem!"

Faktickou poznámkou reagoval Abrhanov stranícky kolega Alojz Přidal: "Kocky sú hodené, Smer odvolá Jána Figeľa, lebo keby to neurobil, bude musieť Robert Fico odstúpiť."

15:08 Peter Pellegrini znova otvoril schôdzu po prestávke.

15:02 Medzitým bývalý šéf Váhostavu prehlásil, že Široký udržiaval s manažmentom korektné pracovné vzťahy s tým, že určite nedochádzalo k tunelovaniu Váhostavu-SK cez schránkové firmy v jeho pozadí. "Teraz sa veľa hovorí o tom, že sa možno Váhostav-SK tuneloval cez svoju majetkovú štruktúru. Chcem povedať, že to skutočne nie je pravda," konštatoval Kato v diskusii na Tablet TV.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: TASR)

14:57 Daniel Lipšic požiadal, aby bol vymenený spravodajca k návrhu na odvolanie Jána Figeľa z postu podpredsedu NR SR, ktorým je poslanec Smeru-SD Anton Martvoň. Zároveň ho nazval duševným a emočným mrzákom. Martvoň totiž vo svojom vystúpení poukazoval na prepojenie KDH a Juraja Širokého. Ako príklad mu poslúžil Gábor Grendel v čase, keď bol hovorcom ministra vnútra Daniela Lipšica a keď bol Lipšic ešte podpredsedom KDH. Grendelova manželka vtedy podľa Martvoňa bola hovorkyňou Širokého firmy. Lipšic však reagoval, že Grendel bol vtedy v rozvodovom konaní a s manželkou nebýval v spoločnej domácnosti.

14:46 Laššáková vyhlásila prestávku. Tri opozičné poslanecké kluby požiadali o zvolanie poslaneckého grémia. Dôvodom je, že sa dožadujú, aby prišli do parlamentu členovia vlády a v NR SR sa otvorila Hodina otázok. Tá podľa rokovacieho poriadku býva vždy, keď zákonodarný zbor zasadá vo štvrtok. O dodržiavanie rokovacieho poriadku požiadali viacerí opoziční poslanci. Predseda klubu KDH Pavol Abrhan tvrdil, že Smer-SD tým, že Hodinu otázok nezvolal, porušil zákon a na to sa opozícia nebude prizerať. Predsedajúca schôdze Jana Laššáková opozícii nevyhovela, preto opozičné kluby zvolali grémium. To sa musí zísť, ak o jeho zvolanie požiadajú najmenej tri poslanecké kluby. V rozprave k odvolaniu Figeľa stále nevystúpili všetci prihlásení poslanci.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: TASR)

14:42 Figeľ sa bráni. "V období, keď bol ministrom dopravy líder Kresťanských demokratov Ján Figeľ, bol súčasťou Zmlúv na výstavbu diaľnic aj podčlánok 1.15, ktorý dal zakomponovať do všetkých zmlúv pre potrebu kontroly dodržiavania zmluvy a narábania s peniazmi daňových poplatníkov. Jeho kópiu vám prikladáme v prílohe. Zároveň chceme informovať, že úseky diaľnic, ktoré boli transparentne vysúťažené za čias ministra Figeľa, boli odovzdané bez dlhov zo strany štátu aj stavebných firiem, ktoré sa podieľali na výstavbe ciest. Nikto sa nesťažoval na neplatenie faktúr ani omeškanie platieb. Medzi tieto stavby patrí most pri Trenčíne, diaľnica pri Levoči alebo rýchlostná cesta Košice – Milhosť", tvrdí jeho strana KDH.

14:32 Hlina ponúka Smerákom, ak dokážu jeho kariéru predavača tričiek s logom HZDS, pôjde na koni do Jeruzalema krížom cez územie Islamského štátu. Martvoň totiž z blogu Milana Krajniaka, bývalého spolupracovníka Daniela Lipšica, vyčítal, že Široký bol spojený s Ivanom Uhliarikom z KDH.

14:18 Po krátkej chvíli schôdza opäť pokračuje.

14:00 Parlament začal opäť rokovať, ale iba nachvíľu. Poslanci sa pohádali. Zástupcovia KDH sa prekrikovali s Antonom Martvoňom zo Smeru. Predsedajúca Jana Laššáková schôdzu preto prerušila.

 

Politik musí zniesť viac útokov ako bežný občan. Preto som sa naučila, ako v takomto prostredí prežiť a mať chuť napriek...

Posted by Iveta Radičová on Thursday, April 16, 2015

12:17 Poslanci majú prestávku. Pokračovať budú poobede.

12:10 Lucia Nicholsonová sa pýta Smerákov, odkiaľ si myslia, že zobrali spojenie Širokého s ich stranou? "Takto vyzerá skrachovaný podnikateľ? On si užíva svoju vilu na Bahamách", prehlásila poslankyňa. Ešte pár faktických poznámok a poslanci sa rozpŕchnu na obed.

12:06 Július Brocka nechcel dovoliť prehovoriť poslancovi Radošovskému. Počas jeho reči začal tlieskať. Ten povedal, že v roku 2011 sa podpisovali zákazky za 800 miliónov eur.

12:00 Aj presne na obed sa poslanci prekárajú pri odvolávaní Jána Figeľa. Opozícia sa bráni, tvrdí, že Figeľ nevýhodné zákazky rušil. Smer tvrdí, že práve za neho sa Váhostav dostal k lukratívnym zákazkám.

11:44 Poslanec Kaník zároveň poukázal na fakt, že nie je žiadne predbežné opatrenie, ktoré by zabránilo, aby sa zjavný podvod zastavil, čím by sa uchránili peniaze. “Vy vytvárate priestor, aby sa podvod dokonal,“ odkázal Kaník poslancom Smeru. Zároveň poznamenal, že nezaplatené faktúry sa používajú na vratky dane z pridanej hodnoty. “Žiaden návrh, čakali sme, že niečo prinesiete. Ja ten návrh mám, aj ho predložím, ale vy vytvárate len dymovú clonu, aby sa mohlo pokračovať v kradnutí,“ dodal poslanec.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

11:38  Podľa Kaníka mal Široký absolútne politické krytie pri 'zlodejinách'. “Všetci vedia, že je akcionárom Smeru, že je jeho zakladateľom, že je jeho sponzorom. Len vďaka tomu tu môže bačovať, vypaľovať firmy, rozširovať svoje impérium od stavebníctva po zdravotníctvo, jednoducho na základe toho, že tu vládne Smer. Nikdy by si to inak nemohol dovoliť,“ vyhlásil Kaník.

11:33 Vládna strana podľa poslanca Ľudovíta Kaníka neprináša žiadne skutočné návrhy. Reagoval tak na návrh na odvolanie podpredsedu parlamentu Jána Figeľa. “Zlodej zistil, že sa mu na to už prichádza, že tá miska sa už prelieva, preto začal kričať a ukazovať na nevinného, aby sa vyvinil. Preto Robert Fico ukázal na Radičovej vládu, aby poskytol náhradného vinníka za svoje zlyhania, za Širokého zlodejiny,“ povedal Kaník vo faktickej poznámke.

11:16 Poslanci Smeru stále dookola vyčítajú Alojzovi Hlinovi, že kedysi dávnejšie kolaboroval s Mečiarom. Chcú pravdepodobne odviesť pozornosť od podstaty veci.

11:11 Maroš Kondrót zo Smeru označil Hlinu za varietného zabávača a pripomína, že za Figeľa sa podpísali zmluvy za vyše 300 miliónov eur. Zsolt Simon sa zastal Figeľa.

11:08 Internetom sa šíri služobný záznam Štb. Má patriť Jurajovi Širokému, ktorý mal donášať aj na vlastnú mamu. Originalita nie je potvrdená a môže ísť aj o výmysel.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: internet)

11:00 Hlina sa za rečníckym pultom bráni z obvinení, že predával tričká s názvom "I love Mečiar". "Keď mi nájdete dôkaz, že som predával tričká s názvom I love Mečiar, budem chodiť po parlamente v tričku "Milujem Smer". Hlina sa rozčuluje za pultom a vysvetľuje, že dôvodová správa za odvolanie Figeľa, je nezmysel.

10:57 Do rozpravy k návrhu na odvolanie Figeľa je prihlásených ešte deväť poslancov. Figeľovo odvolanie navrhli poslanci Smeru, podľa premiéra Roberta Fica problémy Váhostavu spôsobili pohľadávky zo zmlúv, ktoré boli podpísané za čias, kedy Figeľ viedol ministerstvo dopravy. Ako povedal poslanec Smeru Anton Martvoň, Figeľa Smer odvoláva za fígle na ministerstve dopravy, keď zostalo nevyplatených viac ako 1 000 veriteľov. „Figeľ je podpísaný pod zmluvami,“ dodal Martvoň.

10:53 "Múj tata, není múj tata?", pýta sa Hlina Blahu, keď prehlásil, že chce zaprieť spojenie Širokého so Smerom.

10:49 Brocka sa obul do poslancov Smeru, konkrétne do Ľuboša Blahu. "Pán Blaha, mladý usmievavý fičúr. Nikto s vami nechce mať nič spoločné", prehlásil KDH.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

10:38 Strana Juraja Miškova kritizuje opozíciu, že skočila Ficovi na lep. "Slovenská občianska koalícia (SKOK!) s poľutovaním konštatuje, že opozičné strany naskočili na návnadu, ktorú im predhodil Róbert Fico. Tou návnadou je boj o kreslo podpredsedu Národnej rady Slovenskej republiky, Jána Figeľa. Z toho sa Róbert Fico pokúsil urobiť obetného baránka za kauzu Váhostav", zareagovala nová strana.

Podľa nich odpútal pozornosť od podstaty témy, "ktorou je hľadanie riešenia pre živnostníkov, malých a stredných podnikateľov a ich rodiny. Vyzývame SMER-SD a ostatné opozičné strany, aby ukončili tento kabaret a vrátili sa k hľadaniu systémových riešení, ktoré povedú k tomu, aby sa kauza Váhostav už nikdy neopakovala", znie vyhlásenie SKOKU! s tým, že Miškovovci takéto riešenia pripravili a odkázali, že sa na tomto stoličkovom kabarete nebudú zúčastňovať.

10:30 "On už sa chystá na časy, kedy bude musieť zdúchnuť", kritizuje škandál Váhostavu Brocka, ktorý sa obul aj do Širokého. Pripomenul tiež, že si podnikateľ buduje sídlo v Karibiku.

Igor Matovič si prezeral náš článok o Širokého vile na Bahamách
Zobraziť galériu (22)
Igor Matovič si prezeral náš článok o Širokého vile na Bahamách  (Zdroj: Jan Zemiar)

10:20 Brocka obhajuje pôsobenie eurokomisára Jána Figeľa. Včera totiž Fico vyhlásil, že bol najslabším eurokomisárom. Brocká číta pochvalné vyjadrenia na Figeľa od bývalého predsedu Európskej komisie Josého Barrosa a Jerzyho Buzeka.

10:13 Plénum teraz zabáva Jozef Mikloško svojím prejavom. Poslanci sa smejú a tlieskajú mu. "Charakterovo dobrý človek. Vážim si ťa. Si prínosom pre Slovenskú republiku. Som bez slov", chváli ho Anton Martvoň zo Smeru. Za tieto Mikloškove slová ho skritizoval kolega zo strany Július Brocka. "Za toto máme ísť so Smerom do vlády? Za toto?"

10:10 KARIKATÚRA Topiek

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: MEFI)

10:00 Na balkón parlamentu sa prišli pozrieť deti zo základnej školy zo Šamorína. Jozef Mikloško ich za rečníckym pultom ich pozdravil a privítal. "Ospravedlňujem sa, predpoveď nevyšla, aj keď za rok sa ešte všeličo môže stať. V politike nikdy nemôžeš hovoriť nie, vždy sú alternatívy. V Smere-SD sú aj normálni ľudia, po voľbách môže prísť iné rozdanie kariet. Je fakt, že pravicová vláda bola zlepencom," priznal Mikloško.

9:45 Robert Fico zrušil svoje dnešné prednášky na bratislavských školách. Vystúpiť mal na Gymnáziu Metodova o desiatej a na Vysokej škole ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave o 11:15 je zrušený.

9:41 "Starého psa novým kúskom nenaučíš. Tento návrh je ukážkou tej politickej kultúry, ktorú reprezentuje podpredseda Miroslav Číž (reprezentuje 45 predkladateľov návrhu za Smer-SD). Je to pravý politický kulturista," odkázal. Podľa Osuského je totiž pozoruhodné, že sa odvoláva podpredseda NR SR za niečo, čo o ňom bolo známe už v momente, keď ho parlament aj hlasmi Smeru do funkcie zvolil. "Je to zvláštne," povedal člen liberálov.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: SITA)

9:38 Odvolávanie lídra KDH Jána Figeľa je ako pamätná tzv. noc dlhých nožov z 3. na 4. novembra 1994, keď Vladimír Mečiar a jeho ľudia naplnili odkaz najvyššieho zo Zlatej Idky. V dnešnej rozprave k návrhu na Figeľovo odvolanie to povedal Peter Osuský.

9:27 Ak sa Smeru podarí odvolať Jána Figeľa, strany KDH, Oľano a Most sa vzdajú funkcií vo výboroch. To by znamenalo nevídanú situáciu v našom parlamente, ktorú sme ešte na Slovensku nezažili.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: SITA)

9:00 Schôdza začína. Najprv sa bude odvolávať Ján Figeľ. Potom by sa malo rokovať o legislatívnych zmenách v reštrukturalizáciách. A na záver by sa malo pokračovať v odvolávaní ministra zdravotníctva Vliama Čisláka.

Pavol Zajac predstavil nové logo Smeru - Váhosmer
Zobraziť galériu (22)
Pavol Zajac predstavil nové logo Smeru - Váhosmer  (Zdroj: Jan Zemiar)

V parlamente včera zneli nadávky a vulgarizmy

"Tu už nejde o argumenty. Vy sa správate ako valec. Ako valec z Váhostavu," vyhlásil Daniel Lipšic o postupe Smeru. V sále bolo ale aj veselo. "Takúto schôdzu dať, keď je Liga majstrov? Porto 2:1 Bayern. Paríž 0:1 Barcelona," povedal Jozef Mikloško na margo schôdze. Sálou zaburácal veľký smiech.

Poslanci KDH
Zobraziť galériu (22)
Poslanci KDH  (Zdroj: Jan Zemiar)

Opozícia opakovala spojenie "noc dlhých nožov", čím naznačovala odvolanie Jána Figeľa z podpredsedníckej stoličky. Večer si zobral slovo Róbert Kaliňák a na opozícii nenechal suchú nitku. Pripomenul jej bývalé kauzy a odkázal ich, nech sa pozrú do vlastných radov, čo oni robili, keď boli pri moci.

Opozícia hrozí bojkotom Smeru

"To seno, čo dávate žrať svojim voličom, vám nezožerú. Nezožerú vám to ani vaši voliči, pretože to seno je plesnivé. Nie Figeľ, ale Fico a Široký. Fico a Široký," komentoval poslanec za KDH Alojz Přidal v závere stredajšieho rokovacieho dňa kroky vládnej strany.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Opozícia jednotne návrh na Figeľovo odvolanie odmietla. Hnutie OĽaNO podľa predsedu Igora Matoviča stiahne všetkých svojich nominantov z funkcií, ak Smer odvolá Figeľa z postu podpredsedu NR SR. "Pani Jurinová prestane byť podpredsedníčkou parlamentu, Peter Pollák skončí ako splnomocnenec pre menšiny," vysvetlil Matovič s tým, že z funkcií odídu aj predsedovia parlamentných výborov za OĽaNO.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Rovnako predseda strany Most-Híd Béla Bugár potvrdil, že aj poslanci za jeho stranu sa vzdajú funkcií predsedov výborov národnej rady. "Odvolanie pána Figeľa je odplatou za to, že vám prekazil odporný kšeft PPP-projektov pri diaľniciach," povedal Matovič. "Len na úrokoch a poplatkoch ste chceli dopriať mecenášom 10 miliárd eur," dodal líder obyčajných ľudí na margo diaľničných PPP-projektov plánovaných prvou vládou Roberta Fica.

Mimoriadna schôdza prerušená: Hádky
Zobraziť galériu (22)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

"Opakuje sa noc dlhých nožov, to ste sa naučili od svojho koaličného partnera HZDS," konštatoval poslanec KDH Pavol Abrhan. Predseda poslaneckého klubu KDH tiež zopakoval, že z postov predsedov a podpredsedov výborov odstúpia poslanci kresťanských demokratov. Opoziční poslanci sa zhodli na tom, aby Fico vládol sám, keď chce. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu